Nove funkcionalnosti u Pausal app

Naš tim programera je bio vredan dok smo se svi odmarali, tako da te u aplikaciji Pausal sada očekuju neki noviteti 🙂 Da vidimo koje su ti nove funkcionalnosti na raspolaganju.

Pogledaj srednji kurs NBS za neki datum u prošlosti

Ukoliko su cene tvog rada bazirane na nekoj stranoj valuti, a usluge fakturišeš domaćim klijentima u dinarima, koristi se srednji kurs Narodne banke Srbije na dan fakturisanja. Srednji kurs NBS ti je dostupan u Pausal app u svakom trenutku. Sada možeš da pogledaš ne samo srednji kurs na današnji dan već i za bilo koji datum u prošlosti. Kad god u aplikaciju unosiš neku fakturu retroaktivno ili kasniš sa fakturisanjem, možeš koristiti ovu opciju. Samo izaberi Srednji kurs NBS iz glavnog menija i upiši datum koji ti je potreban.

U ovom delu imaš i kalkulator koji ti omogućava da iznos u stranoj valuti prebaciš u dinare, tako da više ne moraš da računaš na telefonu jednom rukom dok drugom kucaš fakturu 🙂

Podsetnik: iznosi iz svih faktura se upisuju u KPO knjigu u dinarima. Za konverziju iznosa iz stranih faktura koristi se takođe srednji kurs NBS na dan fakturisanja. Međutim za taj deo ti nije potreban kalkulator. Pausal app generiše stavke KPO knjige automatski i sama upisuje odgovarajuće iznose u dinarskoj protivvrednosti. Tvoje je samo da fakturišeš 🙂

Sva podešavanja naloga na jednom mestu

Preneli smo sva podešavanja iz glavnog menija u podešavanja vezana za tvoj nalog. Sada je sve na jednom mestu ovde:

Podešavanja obuhvataju: notifikacije, promenu lozinke, izbor jezika i podešavanja vezana za eFakture. Biraj koja obaveštenja želiš da primaš i lakše upravljaj svojim nalogom.

Izaberi svoj poslovni status – paušal, radni odnos ili penzioner

Poslovni status preduzetnika, tj. da li mu je to osnovna ili dopunska delatnost, utiče na visinu doprinosa koji se plaćaju. U našoj aplikaciji tvoj izbor utiče na naloge za prenos. Sada smo pored dosadašnje dve opcije: “Paušalna agencija mi je jedini osnov osiguranja” i “Pored paušalne agencije sam u radnom odnosu”, omogućili i treću – “Pored paušalne agencije sam penzioner/ka”.

Ukoliko si u penziji izaberi ovu opciju u delu Moja agencija → Profil agencije.

U slučaju da nisi i da ti je poslovni status popunjen od ranije, nema potrebe ništa dodatno da radiš, status je već popunjen.

Izbegni dupliranje komitenata

Ljudski mozak je čudo, ali je sklon greškama. Zato je naša aplikacija tu da pomogne. 🙂 Ako se desi da zaboraviš da je neki klijent već sačuvan i pokušaš da kreiraš novog komitenta s tim istim podacima, Pausal app će te obavestiti da taj komitent već postoji.

Aplikacija komitente razlikuje na osnovu PIB-a, koji je jedinstven i ne menja se tokom poslovanja, tako da je mogućnost greške isključena.

Da te podsetimo: u delu Statistika → Izveštaji/Grafikoni možeš pregledati svoje prihode po komitentu i videti ko su ti dominantni klijenti.

Nadamo se da ćeš uz ove nove funkcionalnosti još lakše voditi svoje poslovanje u našoj aplikaciji. Svakom promenom se trudimo da Pausal app bude tvoj digitalni asistent, savršeno podešen za potrebe tvog poslovanja.

👉U slučaju da želiš da nam pošalješ utiske o aplikaciji ili imaš ideju šta se dodatno može unaprediti piši nam na office@pausal.rs.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *