Obavezna prijava e-mail adrese u APR

Privredna društva u Srbiji u obavezi su da prijave adresu za prijem elektronske pošte. Do 01.10.2019. godine podnošenje prijave je besplatno.

Na sajtu APR možete proveriti da li je vaša e-mail adresa već upisana. Pronađite svoju agenciju prema matičnom broju ili nazivu, a zatim proverite da li je u delu Podaci o adresama upisana i vaša adresa za prijem elektronske pošte.

Registraciju možete izvršiti u Agenciji za privredne registre, podnošenjem Registracione prijave promene podataka uz dodatak 16.

Moguće je prijaviti samo jednu adresu za prijem elektronske pošte.

Obaveza prijavljivanja e mail adrese određena je Zakonom o privrednim društvima, a obavezan je element Registracione prijave u APR od 08.10.2018. godine.

17 comments

    1. Poštovani,

      Ako ste se registrovali nakon 08.10.2018. trebalo bi da vam je sigurno upisan e-mail. Pronađite svoju agenciju na sajtu APR i proverite u delu Podaci o adresama da li se nalazi i Adresa za prijem elektronske pošte.

    1. Draga Sanja,

      Tako je, ako ste se registrovali nakon 08.10.2018. trebalo bi da vam je sigurno upisan e-mail. Pronađite svoju agenciju na sajtu APR i proverite u delu Podaci o adresama da li se nalazi i Adresa za prijem elektronske pošte.

    1. Dragi Marko,

      Ako ste se registrovali nakon 08.10.2018. trebalo bi da vam je sigurno upisan e-mail. Pronađite svoju agenciju na sajtu APR i proverite u delu Podaci o adresama da li se nalazi i Adresa za prijem elektronske pošte.

    1. Dragi Milane,

      Nažalost prijava se ne može izvršiti elektornski, već se mora fizički predati. Ali ne morate vi lično da nosite, može to učiniti neko umesto vas, samo je potrebno da vi potpišete prijavu.

  1. Kako je prijava mail adrese besplatna do kraja septembra 2019, kada je mom ocu stiglo rešenje da treba da plati 4000 rsd u roku od osam dana a ako ne plati onada je 12000? Kako to mozemo da ispravimo ako je doslo do neke greske? Otac ke prijavio u roku mejl adresu!

    1. Draga Aleksandra,

      Prijava je bila besplatna do kraja septembra, a sada se naplaćuje 750 din kao i svaka promena u APR. Ono o čemu govorite ste verovatno dobili od PrivredniRegistar.rs, u pitanju je druga organizacija, prijava nije obavezna i na ovo je APR već upozoravao, što možete videti ovde.

  2. Postovani,

    Da li je moguce da se agencija registruje na jednoj adresi a da se kao primarna adresa za primanje poste prijavi neka druga adresa? U krajjnoj liniji, da li je moguce da se u potpunosti izbegne fizicka adresa i da se sva posta prima elktronskim putem?

    Hvala puno unapred

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *