Snimak vebinara “Sve što treba da znaš o eko taksi kao paušalac” i odgovori na pitanja

Rok za prijave za eko taksu ističe 30. aprila.

🌍Podsetnik: eko taksa je obavezna za sva pravna lica i preduzetnike u Srbiji.

Znamo da preduzetnici, kako paušalci, tako i knjigaši imaju veliki broj nedoumica oko ove obaveze. Zato smo 3. aprila održali vebinar na ovu temu. Sakupili smo sve bitne informacije o “zelenom zadatku”: šta je eko taksa, koliki su iznosi, koje važne zakonske izmene važe od ove godine i kako se podnosi prijava korak po korak. Pogledaj snimak vebinara u nastavku:

S obzirom da nismo stigli da odgovorimo na sva pitanja koja su nam stigla tokom vebinara, potrudili smo se da odgovore damo u posebnom dokumentu. Naći ćeš ih na linku.

Važna informacija: i poreski organi se spremaju za zakonski rok, tako da nas je 6. aprila dočekala nova Uredba o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje utiču na životnu sredinu i iznosima naknada i novi obrazac za prijavu 😅 Ako želiš da budeš u toku sa najnovijim izmenama, čeka te sažetak na ovom linku. Važno je da znaš da su sve informacije koje smo izneli na vebinaru i dalje relevantne.

Obrati pažnju: trenutno je onemogućeno elektronsko podnošenje prijava za 2024. godinu putem LPA portala jer je u toku postavljanje novog obrasca za prijavu. Ukoliko si podneo/la prijavu na starom obrascu, ne brini: za sve prijave koje su prihvaćene nema potrebe da se podnose ponovo. Pak ako želiš da budeš siguran/na da je sve u redu ili da podneseš prijavu na papiru, javi se svojoj lokalnoj samoupravi.

📧Ako želiš da podnesemo prijavu umesto tebe, pošalji nam imejl na office@pausal.rs.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *