Kalkulator za paušalce još uvek nedostupan

Visina poreskog rešenja za paušalce računa se pomoću kalkulatora Poreske uprave. Ovaj kalkulator tenutno nije dostupan, zbog čega oni koji žele da se registruju ne mogu da obračunaju svoje obaveze.

Kako piše na sajtu Poreske uprave kalkulator neće biti dostupan do objavljivanja svih parametara neophodnih za utvrđivanje polazne osnovice za 2023. godinu.

Kontaktirali smo Poresku upravu da proverimo kada će kalkulator biti ponovo u funkciji, ali nismo dobili konkretnu informaciju. Treba imati na umu da je ovo uobičajena situacija za januar, jer se čekaju ažuriranja statističkih podataka važnih za utvrđivanje poreskog rešenja.

Na osnovu iskustava od prethodnih godina, možemo očekivati da će kalkulator proraditi u skorijem periodu, do kraja meseca. Novoregistrovani paušalci bi trebalo da svoje poresko rešenje dobiju regularno, u roku od 48h od registracije, na portalu ePorezi.

Pratimo sajt Poreske uprave svakodnevno. Bićemo u toku i obavestiti vaš kada kalkulator ponovo bude u funkciji. Pratite naš blog i društvene mreže kako bi bili informisani o novostima vezanim za paušalni porez i doprinose.

Ukoliko želite da preuzmemo poresko rešenje u vaše ime, možete nas ovlastiti za pristup portalu ePorezi. Slobodno nam pišite na office@pausal.rs.

One comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *