Paušalci, stiže Nova godina, stižu vam nova poreska rešenja

Preduzetnici koji koriste paušalni model oporezivanja plaćaju fiksni mesečni iznos poreza i doprinosa u toku jedne godine. Taj jednogodišnji period se odnosi na jednu kalendarsku godinu, od 1. januara do 31. decembra, bez obzira u kom si mesecu registrovan(a) odnosno u kom mesecu je bio početak tvog poslovanja.

Kako je pred nama kraj 2023. i početak 2024. godine, svi paušalci u toku januara mogu očekivati nova poreska rešenja. Rešenje će ti stići u elektronsko poštansko sanduče na portalu ePorezi. Portalu možeš pristupiti na dva načina: korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata ili besplatnom mobilnom aplikacijom ConsentId.

Podsetnik: U skladu sa Uredbom donetom u oktobru 2023. godine paušalna osnovica se ne može povećati za više od 10%, osim ako promeniš sedište ili šifru delatnosti.

VAŽNO: Rok za plaćanje poreza i doprinosa za decembar 2023. godine je 15. januar 2024. godine. Za plaćanje poreskih obaveza za decembar koristiš podatke iz poreskog rešenja za 2023. godinu.

Ukoliko želiš da preuzmemo poresko rešenje umesto tebe, pošalji nam imejl na office@pausal.rs u drugoj polovini januara. Aktivni pretplatnici aplikacije Pausal.rs mogu računati na besplatno preuzimanje poreskih rešenja i kreiranje naloga za prenos, koje mogu koristiti tokom cele godine. Probaj besplatno prvih 15 dana na moj.pausal.rs!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *