Pomeren krajnji rok za fiskalizaciju

Preduzetnici i privredna društva koja su od naredne godine u obavezi da koriste fiskalnu kasu imaju produžen rok do 30.04.2022. godine da pređu na nov model fiskalizacije. Od 01.11.2021. počeće tranzicioni period, kada će obveznici moći da se prijave putem portala ePorezi.

Ovim povodom Ministarstvo finansija pokrenulo je kampanju Budi eFiskalizovan, putem koje će se javnost detaljnije informisati na ovu temu. Na sajtu budiefiskalizovan.gov.rs mogu se naći novosti vezane za ovu temu, ali i dokumentacija i odgovori na najčešće postavljana pitanja.

Kako je objašnjeno u saopštenju Ministarstva defiskalizacija starih uređaja neće biti potrebna, već će automatski izvršena prelaskom na novi model. Takođe, troškove prelaska na novi model subvencionisaće država, a novčana sredstva biće dirktno uplaćivana.

Najavljeno je da će svakia firma moći da dobije po 100 evra, a mali obveznik po 200 evra državne subvencije.

3 comments

 1. Poštovani, poslujem kao paušalac sa šifrom delatnosti 6202 i to isključivo sa pravnim licima, dakle nema nikakvog prometa na malo. Da li ću biti u obavezi da posedujem kasu? Hvala na odgovoru

 2. Poštovani,

  Molim Vas da odgovorite na pitanje iznad, jer verujem da mnoge zanima.
  Jasno je da je fiksalizacija obavezna kod prometa sa fizičkim licima, ali šta je sa paušalcima koji isključivo rade sa pravnim i obavljaju delatnosti gde je skoro nemoguće sve stavke normirati?

  Takođe, da li imate informacije šta je sa paušalcima iz radnog odnosa? Jer se ima situacija da se nekada i po mesec dana nema prometa.

  Molim Vas da se uključite, jer nam je ova tema svima bitna.

  Hvala unapred

 3. Pročitajte moje svedočenje

  Moje ime je Lisa
  . Zivim u Hrvatskoj, drzavljanka sam srbije i danas sam sretna zena i rekla sam sebi da cu svaki zajmodavac koji izbavi moju porodicu iz nase sirote situacije uputiti na njega svaku osobu koja trazi kredit, on dao mi je sreću meni i mojoj porodici, trebao mi je zajam od 60.000 eura da počnem život ispočetka pošto sam samohrana majka sa 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA strahovitog čovjeka zajmodavca koji mi je pomogao sa zajmom od 60.000 eura, on je BOŽI Čovjek, ako ti treba kredit i vratićeš kredit javi mu se reci mu da je to gospođa Katica koja te upućuje na njega. kontaktirajte menadžera SKY Experience zajma Mr.A .S .Austin,
  putem e-pošte: ( contact@skyexperienceloan.com ) ili se prijavite na njihovoj web stranici https://skyexperienceloan.com ( skyexperienceloan@gmail.com)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *