Pomeren krajnji rok za fiskalizaciju

Preduzetnici i privredna društva koja su od naredne godine u obavezi da koriste fiskalnu kasu imaju produžen rok do 30.04.2022. godine da pređu na nov model fiskalizacije. Od 01.11.2021. počeće tranzicioni period, kada će obveznici moći da se prijave putem portala ePorezi.

Ovim povodom Ministarstvo finansija pokrenulo je kampanju Budi eFiskalizovan, putem koje će se javnost detaljnije informisati na ovu temu. Na sajtu budiefiskalizovan.gov.rs mogu se naći novosti vezane za ovu temu, ali i dokumentacija i odgovori na najčešće postavljana pitanja.

Kako je objašnjeno u saopštenju Ministarstva defiskalizacija starih uređaja neće biti potrebna, već će automatski izvršena prelaskom na novi model. Takođe, troškove prelaska na novi model subvencionisaće država, a novčana sredstva biće dirktno uplaćivana.

Najavljeno je da će svakia firma moći da dobije po 100 evra, a mali obveznik po 200 evra državne subvencije.

2 comments

  1. Poštovani,

    Molim Vas da odgovorite na pitanje iznad, jer verujem da mnoge zanima.
    Jasno je da je fiksalizacija obavezna kod prometa sa fizičkim licima, ali šta je sa paušalcima koji isključivo rade sa pravnim i obavljaju delatnosti gde je skoro nemoguće sve stavke normirati?

    Takođe, da li imate informacije šta je sa paušalcima iz radnog odnosa? Jer se ima situacija da se nekada i po mesec dana nema prometa.

    Molim Vas da se uključite, jer nam je ova tema svima bitna.

    Hvala unapred

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *