Obaveza upotrebe elektronskih faktura pomerena na 01. maj

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će rok za obaveznu upotrebu sistema elektronskih faktura biti pomeren na kraj aprila. Ovaj rok odnosi se samo na javni sektor koji je sa primenom trebalo da počne od 01.01.2022. godine. Ostali rokovi za sada ostaju na snazi.

Mi ćemo, pošto smo dobili dosta zahteva, do kraja godine izmeniti Zakon o elektronskom fakturisanju i dati prelazni rok do kraja aprila da se korisnici adaptiraju i osposobe da izdaju i primaju elektronske fakture.

rekao je Mali.

Ministar je podsetio da se paralelno odvija sistem e-fiskalizacije i da se, takođe, do kraja aprila završava prelazni period za uvođenje tog sistema.

2 comments

 1. Postovani,
  Ja sam programer, (pausalac) sifra mi je 6204. Radim isklnucivo sa firmama, i 90% za inostranstvo.
  Ako su mi racun izdati sa Pausal.rs, ispunicu uslove Zakon o efikalizaciji?
  Ako ne onda sam duzan da kupim hardver ili softver?

 2. Pročitajte moje svedočenje

  Moje ime je Lisa
  . Zivim u Hrvatskoj, drzavljanka sam srbije i danas sam sretna zena i rekla sam sebi da cu svaki zajmodavac koji izbavi moju porodicu iz nase sirote situacije uputiti na njega svaku osobu koja trazi kredit, on dao mi je sreću meni i mojoj porodici, trebao mi je zajam od 60.000 eura da počnem život ispočetka pošto sam samohrana majka sa 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA strahovitog čovjeka zajmodavca koji mi je pomogao sa zajmom od 60.000 eura, on je BOŽI Čovjek, ako ti treba kredit i vratićeš kredit javi mu se reci mu da je to gospođa Katica koja te upućuje na njega. kontaktirajte menadžera SKY Experience zajma Mr.A .S .Austin,
  putem e-pošte: ( contact@skyexperienceloan.com ) ili se prijavite na njihovoj web stranici https://skyexperienceloan.com ( skyexperienceloan@gmail.com)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *