POS program za podršku uvođenju elektronskog plaćanja

Nacionalna inicijativa za bezgotovinsko plaćanje „Bolji način“ pokrenula je program podrške uvođenju bezgotovinskog plaćanja na koji se mogu prijaviti preduzetnici, mikro i mala preduzeća i državne institucije koji u prethodnih 12 meseci nisu prihvatali bezgotovinsko plaćanje platnim karticama. Planirano je da se opremi 25.000 prodajnih mesta širom Srbije.

Šta nudi POS program?

Korisnicima programa biće obezbeđeno u trajanju do godinu dana:

  • Besplatno korišćenje POS terminala i/ili softvera za bezgotovinsko plaćanje,
  • Besplatna instalacija instant (IPS) i kartičnih plaćanja,
  • Besplatna instalacija rešenja za e-commerce (onlajn prodaja na sajtu),
  • Povoljnija trgovačka naknada u iznosu od najviše 0,99% na kartične transakcije Mastercard i Visa.

Po isteku subvencije može se nastaviti korišćenje POS terminala po unapred dogovorenim uslovima sa bankom. U slučaju prekida ne postoje nikakvi dodatni troškovi ili obaveze prema banci.

Info dan o POS programu

Privredna komora Srbije 3. oktobra 2023. organizuje info dan za male biznise „Kako unaprediti poslovanje uz bezgotovinsko plaćanje“ u svom sedištu u Beogradu (Resavska 15, Sala 1). Ovom prilikom predstavnici malih biznisa će moći da se informišu o vrstama i prednostima bezgotovinskih plaćanja i da saznaju kako da iskoriste subvencije za besplatnu instalaciju POS terminala. Učešće je besplatno, a prijava je moguća imejlom na finansijske.institucije@pks.rs ili putem linka.

Detaljnije informacije o događaju i agenda su dostupni na sajtu Privredne komore.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *