U toku StarTech konkurs za inovacije

Imaš inovativnu ideju za biznis? Proveri da li ispunjavaš uslove i prijavi se za jedan od dva (ili na oba) 😊 programa podrške u okviru StarTecha, od kojih ti jedan donosi 50.000 dolara, a drugi mentorstvo, obuke i prilike za osvajanje tržišta

NALED i Vlada Republike Srbije otvorile su javni konkurs od 15. aprila do 31. maja za startape, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća koja imaju inovativne biznis ideje sa ciljem da najbolji među najboljima dobiju:

  • bespovratna finansijska sredstva do 50.000 dolara i/ili
  • program ubrzanog razvoja.

Šta sadrže ova dva programa i čemu su namenjeni

Prvi program podrazumeva novčana sredstva koja dobitnik treba da uloži u implementaciju i komercijalizaciju svoje inovacije. Sama implementacija celog projekta ne može da traje duže od 18 meseci od datuma potpisivanja ugovora o grantu.

Drugi program obuhvata mentorstvo i obuku, pomoć pri izradi pitching materijala i plasiranja na online platformama, mogućnost učešća na međunarodnim sajmovima, povezivanje s investitorima itd. kako bi se ubrzao razvoj inovacije.

Ko se prijavljuje i pod kojim uslovima

Učesnici na konkursu za oba programa mogu biti mikro, mala i srednja preduzeća, startapi i preduzetnici registrovani od 01.01.2015. godine, a najkasnije do 31.12.2023. godine.

⚠️ Jedan aplikant može da aplicira za oba programa!

Ako konkurišeš….

Za prvi program (novčana sredstva):

  • Imaćeš obavezu da obezbediš gotovinski udeo u troškovima projekta u iznosu od minimum 20% od ukupno odobrenog iznosa granta;
  • Moći ćeš da podneseš samo jedan projektni predlog/aplikaciju;
  • Moći ćeš da dobiješ samo jedan grant po pozivu.

Za drugi program (ubrzani razvoj):

  • Nećeš imati troškove;
  • Moći ćeš da apliciraš samo jednom. Ukoliko imaš još ideja, moraće da sačekaju drugi konkurs 😊  

Kako se prijaviti i do kada

Za prijavu na prvi program popunjavaš online prijavni formular, prilažeš odgovarajući biznis plan (⚠️ako ti bude trebala pomoć za izradu biznis plana, možeš da se javiš do 10. maja stručnom timu StarTecha), Power Point prezentaciju i prateću dokumentaciju, dok za drugi program popunjavaš samo online prijavni obrazac.

Konkurs ističe 31. maja u 18 h a u vodiču za aplikante ćeš naći detaljno uputstvo o prijavi, uslovima učešća i obavezama koje ćeš imati ako tvoja biznis ideja prođe 🙂

Paušal tim ti želi sreću!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *