Usvojena Uredba o programu „Moja prva plata“

Prijave za program „Moja prva plata“ započinju od ponedeljka 17. avgusta. Vlada Srbije usvojila je Uredbu za ovaj program kojim se podstiče zapošljavanje mladih i sticanje prvog radnog iskustva. Program će sprovoditi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Šta podrazumeva „Moja prva plata“?

Kroz program „Moja prva plata“ predviđeno je pokrivanje dela troškova za mlade kojima je to prvo zaposlenje tokom prvih devet meseci.

Za one sa diplomom srednje škole država će davati 20.000 dinara. Za one sa završenim fakultetom dobijaće se 24.000 dinara.

Prijava za program

Kako kažu u obaveštenju PKS, poslodavci će moći da se prijave za program od 17. avgusta do 25. septembra, putem sajta „Moja prva plata„.
Edit: Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javni poziv za realizaciju programa, kao i uslove koje treba da isponjavaju poslodavci i kandidati.

Poslodavac koji ima do 5 zaposlenih može u program da uključi 1 nezaposleno lice. Onaj koji ima 6 do 14 zaposlenih, može da uključi do 2 nezaposlena, a ukoliko ima više od 15 zaposlenih, može da uključi onaj broj nezaposlenih koji ne prelazi 20% zaposlenih.

Kandidati će moći da se prijave u periodu od 01. do 15. oktobra. Uslov za kandidate je da imaju do 30 godina života, da nemaju prethodno radno iskustvo i da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Detaljne instrukcije za prijavljivanje kandidata biće dostupne krajem septembra.

„Mladi mogu da se prijave za neograničeni broj pozicija, a što se tiče poslodavaca, svi uslovi će biti definisani javnim pozivom Nacionalne službe za zapošljavanje, takođe i na sajtu NSZ biće oglašen poziv i vidljivi uslovi i u skladu sa tim uslovima i instrukcijama poslodavci će se prijavljivati.“

rekla je Mirjana Kovačević iz Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS.

Od 01. novembra povezivaće se poslodavci i kandidati. Realizacija programa počinje kada se zaključe ugovori između kompanija, Nacionalne službe za zapošljavanje i kandidata.

Program se sprovodi uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija i Kancelarije za IT i e Upravu. Izdvojena sredstva namenjena su za osposobljavanje 10.000 mladih tokom 2020. i 2021. godine.

14 comments

 1. Pozdrav, ovako sam dobio božićni zajam moje ime je Pohvala. Ovdje sam kako bih opipljivo svjedočio kako sam dobio kredit od 70,000 eura od pouzdane zajmodavke gospođe VLADIMIRA FRANKA od 3% kamate, a ona također daje sve vrste zajmova, poput osobnih, dugotrajnih oročeni zajmovi, poslovni zajmovi i kratkoročni zajmovi itd. Ako ste zainteresirani za zajam, možete je izravno kontaktirati e-poštom na (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

 2. Pozdrav trebate kratki rok ili dugoročni kredit? sa samo 2% posto kamatne stope … Izbjegavajte odbijen od strane banke ili drugih kredita tvrtkama. Zahtjev za kredit od nas danas na Stevena Josh zajmu tvrtku primjenjuju sada .. Sve mailove sa svojim detaljima i koliko vam je potrebno treba biti napisan na našu tvrtku e-mail: rodstepan746@gmail.com

 3. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/What’s app)

 4. Vážná nabídka půjčky mezi jednotlivci do 24 hodin
  Nebankovní půjčka na 24 hodin. Potřebujete financování Pro svůj dům, Pro vaše podnikání, Chcete-li koupit auto, Koupit motocykl, Chcete-li vytvořit svůj vlastní podnik, Pro vaše osobní potřeby nepochybujte. Nabízím osobní půjčky od 70 000 Kč do 50 000 000 Kč s roční úrokovou sazbou 2%. Nezáleží na množství. V žádosti o úvěr uveďte přesnou částku, kterou chcete splatit, a datum splacení. kontakt prostřednictvím e-mailu: sopuchmichal2@gmail.com whatsapp +420720656643

 5. I must testify that your article is out standing.most of the articles I come across these days do not really provide anything that attracts others as yours, but believe me the way you interact is literally awesome  I do respect that so much. I will instantly get your rss and stay informed of any updates you make and as well take the advantage to share some vital information about. IMPORTANCE OF DRY SEAHORSE to human health and how to et them

 6. Půjčky pro každého.
  Dobrý den, půjčka nabízí dostupnou úrokovou sazbu 2%. Mnoho bank vás odmítlo. Potřebujete financovat konsolidaci dluhu? Potřebujete financování, které pomůže vašemu podnikání vrátit se? Zájemcům poskytuji půjčky za velmi rozumnou úrokovou sazbu 2%. V případě zájmu mě kontaktujte na email:- romansobotka221@gmail.com

 7. Nudimo kredite sa niskom kamatnom stopom. Dostupni su poslovni i lični zajmovi. Ako ste u dugovima i potreban vam je kredit Samo nas obavestite, čak i sa lošim kreditom, mi vam i dalje nudimo zajam pošto smo mi poslednja autobuska stanica u finansijskoj pomoći.
  Napomena: Pozdravljamo samo ljude ozbiljnog mišljenja. Legitimni smo i spremni da finansiramo kredite za prave i ozbiljne partnere. Kontaktirajte nas sada.
  Kontaktirajte nas putem E-mailhppirrvicfe457@gmail.com

 8. Otplatite lične zajmove za sve u Kraljevini i izvucite lične zajmove i transfer plata i to po najnižim cenama i najboljim olakšicama za one koji to žele… iu najkraćem mogućem trajanju i zakonskom vremenskom okviru.
  Kontaktirajte nas putem E-mailbartsamanthaflips72@gmail.com

 9. Da li je potreban kredit
  Mi smo legitiman i renomiran zajmodavac novca. Mi smo kompanija sa finansijskom pomoći. Pozajmljujemo sredstva pojedincima i kompanijama kojima je potrebna finansijska pomoć uz retku kamatnu stopu sa dozvoljenom ukupnom otplatom kredita na mesečnom ili godišnjem nivou, ako imate lošu kreditnu sposobnost ili vam je potreban novac za plaćanje računa, za ulaganje u posao. Želim da koristim ovaj medij da vas obavestim da pružamo pouzdan zajam za pomoć korisnicima jer će mi biti drago da vam ponudim zajam.
  Kontaktirajte nas putem e-pošte
  hpdiiriiaa4000@gmail.com

 10. Našim klijentima nudimo razne kredite. Šta god da su vaše potrebe za kreditom, velikim ili malim, ličnim ili hipotekarnim, spremni smo da razgovaramo sa vama o tome kako možemo da zadovoljimo vaše potrebe. i kako možete da dobijete ovaj zajam na mreži za transfer i pristup nalogu na mreži Dozvolite nam da vam pomognemo da organizujete finansiranje i takođe dobijete veoma legalan zajam. Mi smo gujuiouriantuoihin3000@gmail.com

 11. ZA ZAPOSLENE, SAMOZAPOSLENE, UMIROVLJENIKE, NEZAPOSLENE.

  ZA SVE – BEZ NAMJENE / do 30.000 € = ZA PLAĆANJE NEPRAVEDNIH KREDITA / do 10.000.000 € = NEMA UTEMELJENE NEKRETNINE = BEZ ZADRUGE = ZAHTJEV OD ZAHTJEVA = DA STE SE UDJEŠITI / ŽELITE 4 BITI GOTOVO. E-pošta: FROLEX.OKFINANCE110@GMAIL.COM NEBO WHATSAPP: +48732085999

 12. Pročitajte moje svedočenje

  Moje ime je Lisa
  . Zivim u Hrvatskoj, drzavljanka sam srbije i danas sam sretna zena i rekla sam sebi da cu svaki zajmodavac koji izbavi moju porodicu iz nase sirote situacije uputiti na njega svaku osobu koja trazi kredit, on dao mi je sreću meni i mojoj porodici, trebao mi je zajam od 60.000 eura da počnem život ispočetka pošto sam samohrana majka sa 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA strahovitog čovjeka zajmodavca koji mi je pomogao sa zajmom od 60.000 eura, on je BOŽI Čovjek, ako ti treba kredit i vratićeš kredit javi mu se reci mu da je to gospođa Katica koja te upućuje na njega. kontaktirajte menadžera SKY Experience zajma Mr.A .S .Austin,
  putem e-pošte: ( contact@skyexperienceloan.com ) ili se prijavite na njihovoj web stranici https://skyexperienceloan.com ( skyexperienceloan@gmail.com)

 13. Ja sam Becca Nora, htjela bih podijeliti izvanredno svjedočanstvo o tome kako sam dobila 500.000 eura, ZAJAM preko ELENE NINO kreditne investicije i sve vrste. ako ste zainteresirani za kredit kontaktirajte na e-mail: elenanino0007@gmail.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *