Digitalna zajednica očekuje javnu raspravu

Nakon prvobitnog objavljvanja predloga izmena zakona o porezu na dohodak građana, oformljena je grupa građana koja je želela da iznese stav IT zajednice i da svoje predloge za izmene zakona. U toku su logističke i pravne pripreme za registrovanje Digitalne zajednice kao neprofitnog i nevladinog udruženja građana, a kako navode u svom prvom saopštenju:

Smatramo da možemo da damo neophodne informacije o tome šta predložene izmene Zakona znače za različite kategorije preduzetnika i na taj način doprinesemo prilagođavanju predloženih mera realnom stanju u industriji, ne odstupajući od postavljenog dugoročnog cilja Digitalne zajednice, a to je – nesmetani dalji razvoj digitalne industrije u Srbiji.

Digitalna zajednica okupila je više od 600 potpisnika specifikacije, kojima je cilj formiranje koncenzusa među stručnom zajednicom, kako bi se konstruktivnim predlozima učestvovalo u reformi poreskog sistema.

Celo saopštenje možete pročitati ovde, a možete im se pridružiti i svoje mišljenje izneti na Slack kanalu Digitalne zajednice.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *