Do 25.01. biće doneta poreska rešenja za 2022. godinu

Poreska uprava najavila je da će poreska rešenja za paušalce za 2022. godinu biti doneta u periodu od 20.01. do 25.01.2022. godine.

Rešenja će biti poslata u elektronsko sanduče na portalu ePorezi. U Rešenju o aktontacijama poreza i u Rešenju o akotnacijama doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, nalaze se podaci za uplatu poreza i doprinosa. Datum uručenja rešenja, smatra se datum kada je rešenje dostavljeno u sanduče.

Rok za plaćanje obaveza za januar je 15. februar.

Svi novoregistrovani paušalci poresko rešenje dobijaju u roku od 48h od datuma registracije, a svoje poresko rešenje mogu preuzeti na isti načun, putem portala ePorezi.

3 comments

  1. Interesuje me pokretanje webshop-a iz Srbije, sa cenama proizvoda u stranoj valuti, dakle namenjen kupcima van Srbije, opcija plaćanja u prodavnici samo preko Paypal-a. Radilo bi se o prodaji licenci za softver gde bi, nakon kupovine licence, kupac dobio link za preuzimanje softvera. Dakle, u pitanju je e-proizvod, nema nikakvog dodira sa fizičkim proizvodom (nema ambalažu, nema slanja na adresu, naplate troškova dostave i sl.). U pitanju je preduzetnička radnja, paušalac.

    Interesuje me da li bih bio u obavezi da u tom slučaju koristim fiskalni uređaj i izdajem fiskalne račune?

    Unapred hvala!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *