Poresko rešenje za 2022. godinu

Svi paušalno oporezovani preduzetnici obaveze za porez i doprinose plaćaju do 15. u mesecu za prethodni mesec. To znači da se do 15. januara plaćaju obaveze za decembar 2021. godine.

Poresko rešenje za 2022. godinu, bi trebalo da bude dostavljeno u vaše sanduče na portalu E-porezi, krajem januara. Rok za prvu uplatu prema novom rešenju (za januar) je do 15.02.2022. godine. Ako nemate elektronski potpis i pristup portalu, možete ovlastiti drugo lice da to učini umesto vas.

Ukoliko ste obustavili delatnost u 2021. godini, poresko rešenje za 2022. godinu ne bi trebalo da dobijete, sve dok ne prijavite nastavak obavljanja delatnosti.

Da biste proverili stanje plaćenih poreza i doprinosa, možete pratiti ova uputstva. Zapamtite, zaduzenje za decembar 2021. godine videće se na stanju tek posle 15.01. Ako na vašem izvodu stanja trenutno nemate dugovanja, to najverovatnije znači da je potrebno da uplatite obaveze za decembar.

Ne zaboravite: Kada tumačite stanje, minus ispred iznosa znači da ste u pretplati.

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko tumačenja stanja ili prenosa ovlašćenja, slobodno nam se obratite na office@pausal.rs.

2 comments

  1. Ostao je 80 dinara ne izmire dug iz 2020. Godine, pa sam uplatila više 2021. U konačnom saldu sam u pretplati, ali se iznos (verovatno zbog drugih poziva na broj) još uvek pojavljuje. Šta je potrebno uraditi? Prijaviti se u poreskoj za rasknjizavanje? Hvala na odgovoru

  2. Da li se porezi i doprinosi (sve te 4 stavke koje se plaćaju što nam je prosledila poreska u e sanduče) mogu platiti odjednom za celu godinu?

    Ako mogu – da li tada na nalozima za prenos (svojevrsnim uplatnicama) u polju svrhe treba da nabrojimo i mesece na koje se odnosi ili samo da piše za celu godinu ili kako?
    Sinša Mali je izjavio (što je nakačeno negde na sajtu apr-a ili e poreza…više mi se sve pomešalo…) da se može platiti odjednom…ne znam više kojim rečima…i tamo nigde na stranici više nije bilo nijednog detalja u vezi toga.

    Hvala!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *