Poresko rešenje za 2022. godinu

Svi paušalno oporezovani preduzetnici obaveze za porez i doprinose plaćaju do 15. u mesecu za prethodni mesec. To znači da se do 15. januara plaćaju obaveze za decembar 2021. godine.

Poresko rešenje za 2022. godinu, bi trebalo da bude dostavljeno u vaše sanduče na portalu E-porezi, krajem januara. Rok za prvu uplatu prema novom rešenju (za januar) je do 15.02.2022. godine. Ako nemate elektronski potpis i pristup portalu, možete ovlastiti drugo lice da to učini umesto vas.

Ukoliko ste obustavili delatnost u 2021. godini, poresko rešenje za 2022. godinu ne bi trebalo da dobijete, sve dok ne prijavite nastavak obavljanja delatnosti.

Da biste proverili stanje plaćenih poreza i doprinosa, možete pratiti ova uputstva. Zapamtite, zaduzenje za decembar 2021. godine videće se na stanju tek posle 15.01. Ako na vašem izvodu stanja trenutno nemate dugovanja, to najverovatnije znači da je potrebno da uplatite obaveze za decembar.

Ne zaboravite: Kada tumačite stanje, minus ispred iznosa znači da ste u pretplati.

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko tumačenja stanja ili prenosa ovlašćenja, slobodno nam se obratite na office@pausal.rs.

2 comments

  1. Ostao je 80 dinara ne izmire dug iz 2020. Godine, pa sam uplatila više 2021. U konačnom saldu sam u pretplati, ali se iznos (verovatno zbog drugih poziva na broj) još uvek pojavljuje. Šta je potrebno uraditi? Prijaviti se u poreskoj za rasknjizavanje? Hvala na odgovoru

  2. Pročitajte moje svedočenje

    Moje ime je Lisa
    . Zivim u Hrvatskoj, drzavljanka sam srbije i danas sam sretna zena i rekla sam sebi da cu svaki zajmodavac koji izbavi moju porodicu iz nase sirote situacije uputiti na njega svaku osobu koja trazi kredit, on dao mi je sreću meni i mojoj porodici, trebao mi je zajam od 60.000 eura da počnem život ispočetka pošto sam samohrana majka sa 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA strahovitog čovjeka zajmodavca koji mi je pomogao sa zajmom od 60.000 eura, on je BOŽI Čovjek, ako ti treba kredit i vratićeš kredit javi mu se reci mu da je to gospođa Katica koja te upućuje na njega. kontaktirajte menadžera SKY Experience zajma Mr.A .S .Austin,
    putem e-pošte: ( contact@skyexperienceloan.com ) ili se prijavite na njihovoj web stranici https://skyexperienceloan.com ( skyexperienceloan@gmail.com)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *