Jelena Milovanović Artisa.rs: Greške su sastavni deo svakog uspeha

Delimo s tobom inspirativne priče naših korisnika, preduzetnika koji su od svojih ideja izgradili biznise. Imaćeš priliku da upoznaš ljude koji su na različite načine pronašli svoj putu ka uspehu.

Prva među njima je Jelena Milovanović, iskusna preduzetnica i dugogodišnja korisnica pausal.rs, podelila je s nama inspirativnu priču o svom biznisu. Njena ideja je jedinstvena – bavi se izradom pozadina za fotografisanje proizvoda. Na taj način pomaže malim biznisima, influenserima, fotografima… da unaprede vizuelni identitet svojih proizvoda na društvenim mrežama i e-commerce platformama.

Razgovarali smo s Jelenom o tome kako je njena ideja nastala, kroz koje izazove je prošla, i kako je izgradila svoj put do uspeha u preduzetničkom svetu.

Kako je nastala ideja za tvoj biznis?

Ideja je nastala iz lične potrebe. Počela sam sa izradom ručno rađenih proizvoda – čestitki, poklon pakovanja, ali nikada nisam bila zadovoljna fotografijama. Shvatila sam da je dobra pozadina ključna za prezentaciju, i tako je nastala ideja da kreiram pozadine koje pomažu u boljoj prezentaciji proizvoda.

Kako je izgledao put od ideje do realizacije?

Put od ideje do realizacije bio je izazovan. Počela sam istraživanjem materijala i testiranjem različitih dezena. Najveći korak bio je razvijanje tehnike štampe koja omogućava visoki kvalitet i postojanost boja. Uz dosta istraživanja i rada, uspela sam da kreiram kolekciju koja se brzo proširila zahvaljujući pozitivnim reakcijama kupaca.

Koji je bio najveći izazov u poslovanju?

Najveći izazov bio je balansiranje između kvaliteta i pristupačnosti proizvoda. Želela sam da pozadine budu dostupne širem krugu ljudi, a da zadrže visoki kvalitet. Pored toga, logistika i organizacija isporuke su takođe bili kompleksni, posebno tokom rada iz inostranstva.

Koji je sledeći korak u razvoju poslovne ideje?

Sledeći korak je proširenje ponude sa novim materijalima i dezenima, kao i uvođenje personalizovanih pozadina. Takođe, planiram saradnje sa fotografima i brendovima kako bih dodatno unapredila portfolio i proširila ciljnu grupu.

Kako ti pausal.rs pomaže u svakodnevnom poslovanju?

pausal.rs mi pomaže u praćenju poslovanja i administrativnih obaveza. Platforma omogućava lakšu organizaciju, posebno kada nisam u zemlji. Pomaže mi da se fokusiram na kreativni deo posla, dok se oni brinu o papirologiji i računovodstvu.

Šta bi savetovala nekome ko tek počinje?

Moj savet je da se fokusirate na kvalitet i autentičnost. Posvećenost i strpljenje su ključni, a negativne povratne informacije treba shvatiti kao priliku za unapređenje. Takođe, ne bojte se grešaka – one su sastavni deo svakog uspeha.

Mi smo sigurni da ćemo od Jelene tek čuti još sjajnih vesti i inovativnih ideja! Ako te je njena priča inspirisala ili želiš da unaprediš vizuelni identitet svojih proizvoda, obavezno je zaprati na artisa.rs i pozadinebyartisa saznaj više o njenom radu.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *