Kako ostvariti finansijsku pomoć države u vidu kredita?

Vlada Srbije usvojila je uredbe kojima su definisane ekonomske mere podrške privredi. U prethodnom tekstu govorili smo o merama koje se tiču direktnih uplata pomoći i odlaganja plaćanja poreskih obaveza. Ovog puta posvećujemo se uredbi koja određuje uslove za pomoć privrednim subjektima u vidu kredita

Ko ima prava da koristi pomoć u vidu kredita?

Pravo na korišćenje sredstava imaju:

 • Preduzetnici
 • Zadruge
 • Mikro, mala i srednja privredna društva​​ 

koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu i koja obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost.

Ciljevi ovog Programa su:

 • Podrška za nabavku obrtnih sredstava;
 • Podrška za održavanje likvidnosti u cilju redovnog izmirivanja obaveza.

Sredstva se ne mogu koristiti za:

 • organizovanje igara na sreću, lutrije i sl. delatnosti;
 • promet nafte i naftnih derivata;
 • proizvodnju i promet bilo kog proizvoda ili aktivnosti, koji se prema propisima smatraju zabranjenim.

Koji su to uslovi korišćenja kredita?

Osnovni uslov je zadržavanje broja zaposlenih u odnosu na 16.03.2020. Moguće je odstupanje od 10% u periodu do apliciranja na kredit, kao i u toku korišćenja. Kada se gleda broj zaposlenih, u taj broj ulaze i zaposleni radnici na određeno vreme. Pored toga postoje i uslovi za apliciranje na kredit:

 1. Dostava finansijskog izveštaja. Potrebno je da je subjekt predao i iskazao dobitak u redovnim finansijskim izveštajima za prethodne dve godine. Izuzetno, kredit se može odobriti i ako je u izveštajima za jednu godinu iskazan neto gubitak, ali je ostvaren poslovni dobitak. Ovaj uslov se ne odnosi na preduzetnike koji nemaju obavezu podnošenja ovih izveštaja (kao što su to paušalci).
 2. Uslov za zadruge. Zadruga mora uskladiti svoja akta, organe i poslovanje sa Zakonom o zadrugama. Takođe, moraju ispuniti da su u poslednje dve godine imali zadružnu reviziju.
 3. Da ne postoji pokrenut stečajni postupak, postupak za pripremljeni plan reorganizacije, likvidacije ili finansijske rekonstrukcije.

Kakav kredit je moguć?

Kredit koji je obezbedila Vlada nudi se pod sledećim uslovima:

– rok otplate do 36 meseci sa grejs periodom do 12 meseci;

– kamatna stopa je 1% na godišnjem nivou;

– krediti se odobravaju i vraćaju u dinarima;

– otplata kredita vršiće se u mesečnim anuitetima;

– u grejs periodu kamata se obračunava i pripisuje glavnom dugu;

– minimalni iznosi kredita, za jednog korisnika sa povezanim licima: 

 • za preduzetnike i zadruge 200.000 din, 
 • za privredna društva 1.000.000 din;

– maksimalni iznosi kredita, za jednog korisnika sa povezanim licima: 

 • za preduzetnike i mikro pravna lica 10.000.000 din, 
 • za mala pravna lica 40.000.000 din, 
 • za srednja pravna lica 120.000.000.

Koji instrumenti obezbeđenja su potrebni?

U zavisnosti od iznosa kredita, potrebno je da dostavite sledeće:

 1. Do iznosa od 1.000.000 din: menice korisnika kredita i svih osnivača.
 2. Do iznosa od 2.000.000 din: menice korisnika kredita i svih osnivača i jemstvo lica koje je zaposleno na neodređeno vreme.
 3. Do iznosa od 10.000.000 din: menice korisnika kredita i svih osnivača i jemstvo povezanog pravnog lica.
 4. Za veće kredite potrebno je još dodatnih instrumenata.

Ukoliko su osnivači korisnika kredita strani državljani ili pravna lica, u tom slučaju se ne dostavljaju menice osnivača.

Šta je još važno znati?

 • Prijem zahteva se vrši dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.
 • Krajnji rok za realizaciju odobrenih sredstava je 31. mart 2021. godine.
 • Može se podneti samo jedan zahtev za spomenuti program. Podnošenje zahteva se može ponoviti samo u slučaju da je prvobitan zahtev odbijen ili ukoliko je klijent odustao od korišćenja odobrenog zahteva pre puštanja sredstava.
 • Korisnik sredstava je dužan da tokom 3 godine od zaključenja ugovora omogući kontrolu i uvid u dokumentaciju radi kontrole namenskog korišćenja sredstava.

46 comments

 1. „Osnovni uslov je zadržavanje broja zaposlenih u odnosu na 16.03.2020. “
  Pozdrav, da li se ovo odnosi na to da od 16.03 nije bilo smanjenja broja zaposlenih, ili da u situaciji od uzimanja kredita tokom celog perioda otplate broj zaposlenih u firmi mora da bude isti kao na dan 16.03?

  Hvala

  1. Dragi Nenade,
   Odstupanje koje je dozvoljeno je do 10%. Sa danom podnošenja zahteva, a i u toku korišćenja kredita ne smete imati manje radnika od navedenog, odnosno morate imati najmanje 10% manje radnika u odnosu na dan 16.03.
   Pozdrav!

 2. Zanima me ako pausalac koji je jedini zaposleni i ostvari pravo na tri minimalca zatvori radnju pre tih tri meseca pre oktobra jel treba tad da vrati novac ?

  1. Dragi Marko,
   Nažalost, na ovo pitanje još uvek nemamo odgovor. Sve nove odgovore koje budemo imali objavljivaćemo na našem blogu ili društvenim mrežama.
   Pozdrav!

 3. Da li kao pauslac i jedini zaposleni treba da podnosim neku prijavu nekom organu ili sam po automatizmu u programu dodeljivanja 3 minimalca, i odlaganja placanja svih doprinosa do 4.01.2021.? Da li, ukoliko redovno izmirim obaveze doprinosa i tomom vanrednog stanja, automatski ostajem u programu dodeljivanja 3 minimalca?

  1. Dragi Aleksandre,
   Da, najavljeno je da paušalci koji nemaju druge zaposlene i ispunjavjau uslove će automatski biti prijavljeni na korišćenje ovih mera i da plaćanje poreza i doprinosa neće uticati na gubitak ovih prava.
   Ukoliko imate račun u više banaka, jedina obaveza koju imate je da podnesete poresku prijavu za odabir banke u kojoj će vam biti otvoren namenski račun – više o ovoj prijavi možete videti u jednom od našim drugih tekstova.

 4. Poštovani,

  Preduzetnik sam, interesuje me kredit ali mi nije jasno šta znači jemstvo povezanog pravnog lica za iznos kredita do 10,000,000 dinara. Da li ja imam pravo na taj iznos obzirom da ispunjavam ostale uslove ali nemam povezano pravno lice jedino ako su to moji kupci kojima pružam usluge.

 5. Moze li pausalac dobiti kredit I pod kojim uslovima. Ili ovo pak nije namenjeno nama kao sto je I do sada bio slucaj. Ili ce opet biti ko vas jebe, snalazite se kao I do sada

  1. Dragi Marjane,
   I paušalci mogu aplicirati za ove kredite. Pratite nas, uskoro ćemo objaviti tekst sa još novih detalja koji su postali dostupni o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za apliciranje.

 6. Ja sam reduzetnik paušalac, 20.marta sam stopirao plaćanje doprinosa zahtevom koji je prihvaćen.Samo sam ja u firmi. Da li ću ja po automatizmu takodje ću dobiti taj novac za tri meseca ili neću?

  1. Dragi Borise,
   Preduzetnici koji su registrovali prekid obavljanja delatnosti posle 15.03. imaju pravo na korišćenje ovih mera.
   Paušalci koji uspunjavaju uslove, automatski su prijavljeni na korišćenje mera. Jedina vaša obaveza je da podnesete prijavu za izbor banke u kojoj će vam se otvoriti namenski račun, ukoliko imate račune otvorene u više banaka.
   Koji su sve uslove možete pročitati ovde, a kako da podnesete pomenutu prijavu ovde.

 7. Postovani,
  sredinom prosle godine novo pravno lice je nastalo izdvajanjem uz osnivanje i po fin izvestajima za 2019 je kvalifikovano kao malo privredno drustvo. Znaci ima samo finansijske izvestaje za 2019 jer je osnovano u Julu. Samim tim ne ispunjava uslove da ima 2 fin izvestaja.
  1) da li se moze koristiti izvestaj za 2018 drustva iz kog se izdvojilo jer je bilo de fakto deo njega.
  2) da li Veliko pravno lice moze biti jemac povezanom malom pravnom licu koje se izdvojilo i koji je onda max iznos kredita (40 miliona?)

  1. Dragi Filipe,
   Nažalost na ovo pitanje nemamo odgovor, ali možete kontaktirati Inovacioni fond kako bi proverili za vaš slučaj. Ovde možete videti brojeve telefona i email adresu na koju ih možete kontaktirati.

 8. Preduzetnik u momentu proglašenja vanrednog stanja ima prekida delatnosti.Uskoro planira da nastavi delatnost (sezonski posao).
  Pitanje je,da li ima pravo da aplicira za kredit kao vid finansijske pomoći od strane države?

 9. Postovani
  Pausalac sam i imam jednog zaposlenog. Nisam pravio prekid niti otpušta radnika. Nekako smo pregurali i dalje guramo. Prijavio me knjigovođa da li na račun moje firme mogu očekivati ta tri minimalac za sebe a na račun zaposlenog minimalac za njega? I jos jedno pitanje podneo bih zahtev za kredit na 30000 da li to ide online i šta mi je od dokumenata potrebno kao i na koji link da se uloguje da bih podneo zahtev.
  Hvala

  1. Dragi Slavko,

   Ako je knjigovođa podneo prijavu možete očekivati uplatu. Novac leže na namenski račun ozvoren za vašu preduzetničku radnju, odakle prebacujete novac zaposlenom.
   Pogledajte šta je neophodno da biste aplicirali za kredit Fonda za razvoj ili se raspitajte kod banke koji su uslovi za dobijanje kredita za koje garantuje država.

 10. Poštovani,
  Radim u javnom preduzeću koje se finansira iz sopstvenih izvora i na žalost, nije obuhvaćeno nijednom vrstom pomoći države. Bavimo se uslužnom delatnošću u sklopu saobraćaja pa smo za vreme pandemije ostali bez ikakvih prihoda a samim tim i bez osnovnih sredstava za život. Zanima me da li mi imamo pravo na ovaj povoljniji kredit s’obzirom da je naš osnivač grad?

  1. Dragi Marko,

   kredit možete dobiti od od Fonda za razvoj ili od poslovne banke. Banka će sigurno zahtevati da imate otvoren račun, pa vam je moj savet da se raspitajte prvo kod svoje banke, a onda možete i kod drugih.

 11. Zdravo svima. Došao sam da svjedočim kako sam dobio zajam od gospođe Valerije Ali nakon što sam nekoliko puta prijavio od raznih zajmodavaca koji your obećali pomoć, ali nikada me nisu dali kredit. Sve dok me jedan prijatelj nije upoznao sa gospođom Valerijom Ali koja mi je obećala pomoći i zaista je učinio kako je obećao bez ikakvog oblika zakašnjenja. Nikad nisam pomislio da još uvijek postoje pouzdani zajmodavci dok nisam upoznao gospođu Valeriju Ali koja je zaista pomogla sa zajmom i promijenilo wet uvjerenje. Ne znam da li ionako trebate pravi i hitni zajam, budite slobodni da kontaktirate gospođu Valeria Ali putem njegovog e-maila: valleriaali67@gmail.com

 12. Postovani,
  Otvorio sam mesaru, tj proizvodnju i preradu mesnih specijaliteta, trgovinu i usluge sifra delatnosti 10.13… otvoreno je 07.08.2020
  Imam trenutno jednog zaposlenog, ali zbog veceg obima posla moracu da zaposlim jos dva do tri radnika u narednom perijodu..
  Interesuje me da li mogu da dobijem kredit?
  Unapred hvala

 13. Trebate li zajam? Jeste li tražili gdje možete dobiti zajam? Jeste li pokušavali dobiti bilo kakav zajam? onda se prijavite sada na? (christywalton355@gmail.com) ako želite dobiti pristupačan zajam. Zajam se ovdje nudi po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas odmah ako ste zainteresirani.

 14. Zovem se Milka Đukić i živim u Velikoj Gorici, Hrvatska. Posjedujem trgovinu odjećom koja je milošću božjom postala velika u Velikoj Gorici. Prije nekoliko mjeseci imao sam financijskih poteškoća u poslovanju zbog pandemije pa sam na internetu naišao na komentar g. Tomislava Gordića koji je ispričao kako je izgubio puno novca prije nego što je na kraju kontaktirao pouzdanu i pouzdanu kreditnu tvrtku. ime GARANCIJSKI POVJERLJIVI KREDITI i rekao je da nude zajmove po vrlo niskoj kamatnoj stopi te je uputio mnogo ljudi na njih i svi su se uspješno zadužili.

  pa sam ga prvo kontaktirao putem njegove e-adrese: gordictomislav@gmail.com kako bih potvrdio prije nego što sam kontaktirao tvrtku GARANCIJSKO POVJERENIČNI KREDITI putem e-pošte: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com i njihovog telefonskog broja: +1 (470) 481-0039 koje također možete kontaktirati putem što ima.
  Tada sam kontaktirao tvrtku, nakon nekoliko sati dobio sam odgovor od njih i zamoljen sam da ispunim obrazac za posudbu njihove tvrtke, što sam i učinio, a zatražili su i moju osobnu iskaznicu na provjeru. Dakle, nakon svega dobio sam ugovor o zajmu koji sam potpisao i moj je zajam uspješno prebačen na moj bankovni račun. Nisam mogao vjerovati svojim očima, morao sam kontaktirati svoju banku i potvrđeno je da je na moj račun pripisan iznos od 75.000 eura koji mi je odobren.

  Dakle, koristim ovaj medij da to podijelim jer ne želim da itko bude žrtva internetske prijevare jer sam čuo da na internetu ima puno prijevara s zajmovima.
  Ako vam je potreban kredit, obratite se pouzdanoj kreditnoj tvrtki kao što je GARANCIJSKI POVJERENIČKI KREDITI. Također me slobodno kontaktirajte putem: milkadukic1@gmail.com ako trebate moju pomoć i potvrdu.

 15. Dobar dan prijatelju, želio bih vas upoznati s dobrom tvrtkom za zajmove, gdje sam dobio zajam od 30,000.00 eura kada sam tražio zajam za plaćanje računa i nastavak svog života. Na televiziji sam vidio preporuke da pružaju poslovni zajam, e-mail elenanino0007@gmail.com

 16. želim zahvaliti gospodinu daltonu što mi je dao zajam. nekoliko puta su me prevarili u pokušaju da dobijem zajam. dok nisam mislio na dalton dijamantnih zajmova koji su mi dali zajam u vrijednosti od 43000 za konsolidaciju dugova ako vam treba hitan zajam danas prijavite se putem epošte diamondloans24@yahoo.com whatsapp +16613814014

 17. Tražite li poslovni, poslovni ili osobni zajam? Nudimo sve vrste zajmova uz godišnju kamatnu stopu od 3%, za više informacija pošaljite nam e-poštu s vašim podacima na (midland.credit2@gmail.com).

 18. Pozdrav, ovako sam dobio božićni zajam moje ime je Pohvala. Ovdje sam kako bih opipljivo svjedočio kako sam dobio kredit od 70,000 eura od pouzdane zajmodavke gospođe VLADIMIRA FRANKA od 3% kamate, a ona također daje sve vrste zajmova, poput osobnih, dugotrajnih oročeni zajmovi, poslovni zajmovi i kratkoročni zajmovi itd. Ako ste zainteresirani za zajam, možete je izravno kontaktirati e-poštom na (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) ?

 19. Prijavite se za kredit kod svjetske kreditne tvrtke po kamatnoj stopi od 3%.

  Bez obzira želite li poboljšati svoj životni stil ili imate neočekivane troškove, zajam od svjetske kreditne tvrtke isplativ je način da se to dogodi.

  Svjetska kreditna tvrtka fleksibilna je: možete posuditi do 10 milijuna eura uz odgovarajući rok otplate od 1 do 30 godina. Nudimo sveobuhvatan niz osobnih zajmova, poslovnih zajmova, zajmova za dom i zajmova za konsolidaciju dugova koji se mogu prilagoditi vašim promjenjivim potrebama i okolnostima uz kamatnu stopu od 3%.

  Što dobiješ:
  Neposredan pristup vašem novcu nakon odobrenja
  Konkurentne kamatne stope
  Fleksibilni uvjeti otplate
   mogućnost brže otplate zajma (dodatna plaćanja smanjuju iznos zajma)
   Jednostavno odobrenje ako trebate dodatni novac
   Možete se prijaviti za kredit na svom prikladnom mjestu i u vrijeme

  Kako se prijaviti: Prijavite se za
  zajam je brz i jednostavan! Tvrtke ili pojedinci koji su zainteresirani za zahtjev za zajam od svjetske kreditne tvrtke i trebaju više informacija o tome KAKO SE PRIJAVITI, POŠALJITE E-MAIL na (worldwideloanfirm0@gmail.com) ILI kontaktirajte Camillu Karlsen na whatsApp: +13154076700 za više informacija i usmene brifinge. Uvjeti korištenja primjenjuju se.

  Nancy William.
  Viši menadžer kredita

 20. Tražite li poslovni, trgovački ili osobni zajam? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnim stopama od 3% godišnje, e-poštom nam pošaljite svoje podatke na (midland.credit2@gmail.com) za više informacija.

 21. Bok, Ovo je za obavještavanje javnosti da je gospođa Morgan Suadr, privatna zajmodavka, otvorila financijsku priliku svima koji trebaju bilo kakvu financijsku pomoć. Pružamo zajam s kamatnom stopom od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. kontaktirajte nas danas e-poštom na: (morgansudarloanfirm@gmail.com)

 22. Pozdrav, želim koristiti ovaj medij zahvaljujući Leslie Sweere KREDITIMA, mislio sam da nije bilo legitimnog zajmodavca na mreži sve dok nisam pronašao Leslie SweereLOANS, oni su stvarni i iskreni i bogobojazna kompanija, obećavam kompaniji ako zaista dobijem ovaj kredit od 20.000 dolara od njih, oglašavat ću njihovu dobru volju, molim vas, ne idite i ne kontaktirajte ili idite i upadajte u prevare jer sam nekada bio žrtva, samo Leslie Sweere KREDITI za koje mogu potvrditi da su stvarni, možete joj se danas obratiti putem e-pošte: lesliesweere3@gmail.com Whatsapp: +1 (714) 4970948

 23. Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (muthooth.finance@gmail.com) Call or add us on what’s App +91-7428831

 24. Pozdrav dame i gospodo, trebate li novčanu pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac, a takođe i finansijski savjetnik.

  Da li vam je potreban poslovni zajam, lični zajam, hipoteka ili zajam za dovršetak projekta? ako je vaš odgovor da, preporučiću vam da kontaktirate moju firmu. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija, pišite nam putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: 00447903159998 i u trenutku primite odgovor.

  Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo da ćemo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i kompanijama na najučinkovitiji i najbrži način.

 25. Pozdrav dame i gospodo, trebate li novčanu pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac, a takođe i finansijski savjetnik.

  Da li vam je potreban poslovni zajam, lični zajam, hipoteka ili zajam za dovršetak projekta? ako je vaš odgovor da, preporučiću vam da kontaktirate moju firmu. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija, pišite nam putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: 00447903159998 i u trenutku primite odgovor.

  Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo da ćemo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i kompanijama na najučinkovitiji i najbrži način.

  Evo nekoliko razloga zbog kojih biste nas trebali kontaktirati radi zajma;
  * Pogodnost – Možete se prijaviti za kredit bilo kada i bilo gdje.
  * Fleksibilni iznos – Vi odlučujete koliko želite posuditi.
  * Brzo direktno finansiranje – Primite zajam u roku od 24 sata nakon odobrenja.
  * Fleksibilna kamatna stopa – pristupačna kamatna stopa od 3%.
  * Visoke stope odobrenja
  * Fleksibilna otplata – imate priliku odabrati datum otplate, bilo sedmično, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
  * Jednostavna internetska aplikacija.
  * Personalizovane smernice i stručnost.
  * Nema skrivenih troškova

  Ne gubite priliku zbog nedostatka sredstava. Kontaktirajte moju kompaniju odmah, možemo vam pomoći pri zajmu jer smo pomogli brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili sa finansijskim poteškoćama širom svijeta

  Za više informacija o našoj ponudi zajma, pošaljite nam svoj zahtjev za kredit putem:
  E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Posrednici / savjetnici / brokeri su dobrodošli da dovedu svoje klijente i 100% su zaštićeni. U potpunom povjerenju, radit ćemo zajedno u korist svih uključenih strana.

 26. Ovo je stvarno sjajna vijest i savjetujem svima koji trebaju stvarni zajam da se prijave putem ove e-pošte (christywalton355@gmail.com) whatsapp: +12522852093, sretan sam što sam dobio kredit koji sam zatražio

 27. Moje ime je Patricia Martins, samohrani roditelj, prije nego što mi je suprug umro, ostavio nam je toliko duga, bila sam toliko zbunjena i frustrirana kako da platim ogroman dug. Jednog dana prolazeći kroz internet naišao sam na svjedočenje (Pedra Gonçala) o tome kako mu je GINA MORGAN pomogla sa zajmom. Dakle, prijavio sam se za zajam od 85,000 EUR u trajanju od 5 godina od kompanije putem njene pošte (ginamorganloancompany@gmail.com). obavijestite svijet što je učinio za mene, na moje najveće iznenađenje, za manje od 48 sati moj kredit je odobren uz kamatnu stopu od 2%. Sada sam izmirila dug svog supruga i započela svoj vlastiti život i posao. Upravo sam ispunio svoj zavjet. Dakle, ako želite bilo koju vrstu zajma od najmanje 2%, kontaktirajte GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD na njen e-mail ginamorganloancompany@gmail.com

 28. Richiedi un prestito urgente senza spese di trasferimento bancario o spese di registrazione e spese di documentazione.

  Siamo istituti di credito privati ​​registrati, siamo legittimi e onesti al 100% .. concediamo prestiti a un tasso di interesse molto basso del 2% senza commissioni di registrazione o bonifico bancario per maggiori informazioni o richieste Contattaci oggi tramite e-mail {suntrustfinancialhome@gmail.com} Numero WhatsApp +1 (929) 245-6161

  I SERVIZI DI PRESTITO DISPONIBILI INCLUDONO:
  * Prestiti commerciali.
  *Prestiti personali.
  * Prestiti aziendali.
  * Prestiti per investimenti.
  * Prestiti di sviluppo.
  * Prestiti di acquisizione.
  * Prestiti di costruzione.
  * Prestiti aziendali e molti altri: per ulteriori informazioni e richieste, inviare un’e-mail a (suntrustfinancialhome@gmail.com) Whatsapp + 1 (929) 245-6161

 29. My name is Patricia Martins, a single parent, before my husband died he left us with so much debt, i was so confused and frustrated on how to pay the huge debt. One day I was going through the internet I came across a Testimony by (Pedro Gonçalo) about how GINA MORGAN helped him with a loan. So I applied for a loan of €85,000 EURO with a duration of 5 years from the Company through her mail (ginamorganloancompany@gmail.com) When I was applying for the loan I made a vow to GOD that if I get the loan I will let the world know what he did for me, to my greatest surprise, in less than 48 hours my loan was granted with an interest rate of 2%. Now i have settled my husband’s debt and start up a new life and business of my own. I just fulfilled my vow. So if you want any type of loan for as low as 2% please contact GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD on her e-mail ginamorganloancompany@gmail.com

 30. My name is Valeria Marco from Spain. 6 months ago my business collapse, I had no hope of getting my business alife again. I tried to borrow money from the bank but I did not have enough money in my credit card and no property as collateral to get a loan, then a very close friend of mine Camila Diego, introduced me to a genuine loan lender through the internet called GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. This woman`s loan company was able to give me a loan of €160,000 without any property as collateral or credit card, but she gave it to me on trust. So my friends I said to myself why being selfish, so i decided to share this information with everyone. If you require a loan from a reliable loan lender do contact Gina Morgan through her email: ginamorganloancompany@gmail.com WhatsApp: +393510840300

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *