Kako ostvariti finansijsku pomoć države u vidu kredita?

Vlada Srbije usvojila je uredbe kojima su definisane ekonomske mere podrške privredi. U prethodnom tekstu govorili smo o merama koje se tiču direktnih uplata pomoći i odlaganja plaćanja poreskih obaveza. Ovog puta posvećujemo se uredbi koja određuje uslove za pomoć privrednim subjektima u vidu kredita

Ko ima prava da koristi pomoć u vidu kredita?

Pravo na korišćenje sredstava imaju:

 • Preduzetnici
 • Zadruge
 • Mikro, mala i srednja privredna društva​​ 

koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu i koja obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost.

Ciljevi ovog Programa su:

 • Podrška za nabavku obrtnih sredstava;
 • Podrška za održavanje likvidnosti u cilju redovnog izmirivanja obaveza.

Sredstva se ne mogu koristiti za:

 • organizovanje igara na sreću, lutrije i sl. delatnosti;
 • promet nafte i naftnih derivata;
 • proizvodnju i promet bilo kog proizvoda ili aktivnosti, koji se prema propisima smatraju zabranjenim.

Koji su to uslovi korišćenja kredita?

Osnovni uslov je zadržavanje broja zaposlenih u odnosu na 16.03.2020. Moguće je odstupanje od 10% u periodu do apliciranja na kredit, kao i u toku korišćenja. Kada se gleda broj zaposlenih, u taj broj ulaze i zaposleni radnici na određeno vreme. Pored toga postoje i uslovi za apliciranje na kredit:

 1. Dostava finansijskog izveštaja. Potrebno je da je subjekt predao i iskazao dobitak u redovnim finansijskim izveštajima za prethodne dve godine. Izuzetno, kredit se može odobriti i ako je u izveštajima za jednu godinu iskazan neto gubitak, ali je ostvaren poslovni dobitak. Ovaj uslov se ne odnosi na preduzetnike koji nemaju obavezu podnošenja ovih izveštaja (kao što su to paušalci).
 2. Uslov za zadruge. Zadruga mora uskladiti svoja akta, organe i poslovanje sa Zakonom o zadrugama. Takođe, moraju ispuniti da su u poslednje dve godine imali zadružnu reviziju.
 3. Da ne postoji pokrenut stečajni postupak, postupak za pripremljeni plan reorganizacije, likvidacije ili finansijske rekonstrukcije.

Kakav kredit je moguć?

Kredit koji je obezbedila Vlada nudi se pod sledećim uslovima:

– rok otplate do 36 meseci sa grejs periodom do 12 meseci;

– kamatna stopa je 1% na godišnjem nivou;

– krediti se odobravaju i vraćaju u dinarima;

– otplata kredita vršiće se u mesečnim anuitetima;

– u grejs periodu kamata se obračunava i pripisuje glavnom dugu;

– minimalni iznosi kredita, za jednog korisnika sa povezanim licima: 

 • za preduzetnike i zadruge 200.000 din, 
 • za privredna društva 1.000.000 din;

– maksimalni iznosi kredita, za jednog korisnika sa povezanim licima: 

 • za preduzetnike i mikro pravna lica 10.000.000 din, 
 • za mala pravna lica 40.000.000 din, 
 • za srednja pravna lica 120.000.000.

Koji instrumenti obezbeđenja su potrebni?

U zavisnosti od iznosa kredita, potrebno je da dostavite sledeće:

 1. Do iznosa od 1.000.000 din: menice korisnika kredita i svih osnivača.
 2. Do iznosa od 2.000.000 din: menice korisnika kredita i svih osnivača i jemstvo lica koje je zaposleno na neodređeno vreme.
 3. Do iznosa od 10.000.000 din: menice korisnika kredita i svih osnivača i jemstvo povezanog pravnog lica.
 4. Za veće kredite potrebno je još dodatnih instrumenata.

Ukoliko su osnivači korisnika kredita strani državljani ili pravna lica, u tom slučaju se ne dostavljaju menice osnivača.

Šta je još važno znati?

 • Prijem zahteva se vrši dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.
 • Krajnji rok za realizaciju odobrenih sredstava je 31. mart 2021. godine.
 • Može se podneti samo jedan zahtev za spomenuti program. Podnošenje zahteva se može ponoviti samo u slučaju da je prvobitan zahtev odbijen ili ukoliko je klijent odustao od korišćenja odobrenog zahteva pre puštanja sredstava.
 • Korisnik sredstava je dužan da tokom 3 godine od zaključenja ugovora omogući kontrolu i uvid u dokumentaciju radi kontrole namenskog korišćenja sredstava.

71 comments

 1. „Osnovni uslov je zadržavanje broja zaposlenih u odnosu na 16.03.2020. “
  Pozdrav, da li se ovo odnosi na to da od 16.03 nije bilo smanjenja broja zaposlenih, ili da u situaciji od uzimanja kredita tokom celog perioda otplate broj zaposlenih u firmi mora da bude isti kao na dan 16.03?

  Hvala

  1. Dragi Nenade,
   Odstupanje koje je dozvoljeno je do 10%. Sa danom podnošenja zahteva, a i u toku korišćenja kredita ne smete imati manje radnika od navedenog, odnosno morate imati najmanje 10% manje radnika u odnosu na dan 16.03.
   Pozdrav!

 2. Zanima me ako pausalac koji je jedini zaposleni i ostvari pravo na tri minimalca zatvori radnju pre tih tri meseca pre oktobra jel treba tad da vrati novac ?

  1. Dragi Marko,
   Nažalost, na ovo pitanje još uvek nemamo odgovor. Sve nove odgovore koje budemo imali objavljivaćemo na našem blogu ili društvenim mrežama.
   Pozdrav!

 3. Da li kao pauslac i jedini zaposleni treba da podnosim neku prijavu nekom organu ili sam po automatizmu u programu dodeljivanja 3 minimalca, i odlaganja placanja svih doprinosa do 4.01.2021.? Da li, ukoliko redovno izmirim obaveze doprinosa i tomom vanrednog stanja, automatski ostajem u programu dodeljivanja 3 minimalca?

  1. Dragi Aleksandre,
   Da, najavljeno je da paušalci koji nemaju druge zaposlene i ispunjavjau uslove će automatski biti prijavljeni na korišćenje ovih mera i da plaćanje poreza i doprinosa neće uticati na gubitak ovih prava.
   Ukoliko imate račun u više banaka, jedina obaveza koju imate je da podnesete poresku prijavu za odabir banke u kojoj će vam biti otvoren namenski račun – više o ovoj prijavi možete videti u jednom od našim drugih tekstova.

 4. Poštovani,

  Preduzetnik sam, interesuje me kredit ali mi nije jasno šta znači jemstvo povezanog pravnog lica za iznos kredita do 10,000,000 dinara. Da li ja imam pravo na taj iznos obzirom da ispunjavam ostale uslove ali nemam povezano pravno lice jedino ako su to moji kupci kojima pružam usluge.

 5. Moze li pausalac dobiti kredit I pod kojim uslovima. Ili ovo pak nije namenjeno nama kao sto je I do sada bio slucaj. Ili ce opet biti ko vas jebe, snalazite se kao I do sada

  1. Dragi Marjane,
   I paušalci mogu aplicirati za ove kredite. Pratite nas, uskoro ćemo objaviti tekst sa još novih detalja koji su postali dostupni o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za apliciranje.

 6. Ja sam reduzetnik paušalac, 20.marta sam stopirao plaćanje doprinosa zahtevom koji je prihvaćen.Samo sam ja u firmi. Da li ću ja po automatizmu takodje ću dobiti taj novac za tri meseca ili neću?

  1. Dragi Borise,
   Preduzetnici koji su registrovali prekid obavljanja delatnosti posle 15.03. imaju pravo na korišćenje ovih mera.
   Paušalci koji uspunjavaju uslove, automatski su prijavljeni na korišćenje mera. Jedina vaša obaveza je da podnesete prijavu za izbor banke u kojoj će vam se otvoriti namenski račun, ukoliko imate račune otvorene u više banaka.
   Koji su sve uslove možete pročitati ovde, a kako da podnesete pomenutu prijavu ovde.

 7. Postovani,
  sredinom prosle godine novo pravno lice je nastalo izdvajanjem uz osnivanje i po fin izvestajima za 2019 je kvalifikovano kao malo privredno drustvo. Znaci ima samo finansijske izvestaje za 2019 jer je osnovano u Julu. Samim tim ne ispunjava uslove da ima 2 fin izvestaja.
  1) da li se moze koristiti izvestaj za 2018 drustva iz kog se izdvojilo jer je bilo de fakto deo njega.
  2) da li Veliko pravno lice moze biti jemac povezanom malom pravnom licu koje se izdvojilo i koji je onda max iznos kredita (40 miliona?)

  1. Dragi Filipe,
   Nažalost na ovo pitanje nemamo odgovor, ali možete kontaktirati Inovacioni fond kako bi proverili za vaš slučaj. Ovde možete videti brojeve telefona i email adresu na koju ih možete kontaktirati.

 8. Preduzetnik u momentu proglašenja vanrednog stanja ima prekida delatnosti.Uskoro planira da nastavi delatnost (sezonski posao).
  Pitanje je,da li ima pravo da aplicira za kredit kao vid finansijske pomoći od strane države?

 9. Postovani
  Pausalac sam i imam jednog zaposlenog. Nisam pravio prekid niti otpušta radnika. Nekako smo pregurali i dalje guramo. Prijavio me knjigovođa da li na račun moje firme mogu očekivati ta tri minimalac za sebe a na račun zaposlenog minimalac za njega? I jos jedno pitanje podneo bih zahtev za kredit na 30000 da li to ide online i šta mi je od dokumenata potrebno kao i na koji link da se uloguje da bih podneo zahtev.
  Hvala

  1. Dragi Slavko,

   Ako je knjigovođa podneo prijavu možete očekivati uplatu. Novac leže na namenski račun ozvoren za vašu preduzetničku radnju, odakle prebacujete novac zaposlenom.
   Pogledajte šta je neophodno da biste aplicirali za kredit Fonda za razvoj ili se raspitajte kod banke koji su uslovi za dobijanje kredita za koje garantuje država.

 10. Poštovani,
  Radim u javnom preduzeću koje se finansira iz sopstvenih izvora i na žalost, nije obuhvaćeno nijednom vrstom pomoći države. Bavimo se uslužnom delatnošću u sklopu saobraćaja pa smo za vreme pandemije ostali bez ikakvih prihoda a samim tim i bez osnovnih sredstava za život. Zanima me da li mi imamo pravo na ovaj povoljniji kredit s’obzirom da je naš osnivač grad?

  1. Dragi Marko,

   kredit možete dobiti od od Fonda za razvoj ili od poslovne banke. Banka će sigurno zahtevati da imate otvoren račun, pa vam je moj savet da se raspitajte prvo kod svoje banke, a onda možete i kod drugih.

 11. Zdravo svima. Došao sam da svjedočim kako sam dobio zajam od gospođe Valerije Ali nakon što sam nekoliko puta prijavio od raznih zajmodavaca koji your obećali pomoć, ali nikada me nisu dali kredit. Sve dok me jedan prijatelj nije upoznao sa gospođom Valerijom Ali koja mi je obećala pomoći i zaista je učinio kako je obećao bez ikakvog oblika zakašnjenja. Nikad nisam pomislio da još uvijek postoje pouzdani zajmodavci dok nisam upoznao gospođu Valeriju Ali koja je zaista pomogla sa zajmom i promijenilo wet uvjerenje. Ne znam da li ionako trebate pravi i hitni zajam, budite slobodni da kontaktirate gospođu Valeria Ali putem njegovog e-maila: valleriaali67@gmail.com

 12. Postovani,
  Otvorio sam mesaru, tj proizvodnju i preradu mesnih specijaliteta, trgovinu i usluge sifra delatnosti 10.13… otvoreno je 07.08.2020
  Imam trenutno jednog zaposlenog, ali zbog veceg obima posla moracu da zaposlim jos dva do tri radnika u narednom perijodu..
  Interesuje me da li mogu da dobijem kredit?
  Unapred hvala

 13. Trebate li zajam? Jeste li tražili gdje možete dobiti zajam? Jeste li pokušavali dobiti bilo kakav zajam? onda se prijavite sada na? (christywalton355@gmail.com) ako želite dobiti pristupačan zajam. Zajam se ovdje nudi po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas odmah ako ste zainteresirani.

 14. Zovem se Milka Đukić i živim u Velikoj Gorici, Hrvatska. Posjedujem trgovinu odjećom koja je milošću božjom postala velika u Velikoj Gorici. Prije nekoliko mjeseci imao sam financijskih poteškoća u poslovanju zbog pandemije pa sam na internetu naišao na komentar g. Tomislava Gordića koji je ispričao kako je izgubio puno novca prije nego što je na kraju kontaktirao pouzdanu i pouzdanu kreditnu tvrtku. ime GARANCIJSKI POVJERLJIVI KREDITI i rekao je da nude zajmove po vrlo niskoj kamatnoj stopi te je uputio mnogo ljudi na njih i svi su se uspješno zadužili.

  pa sam ga prvo kontaktirao putem njegove e-adrese: gordictomislav@gmail.com kako bih potvrdio prije nego što sam kontaktirao tvrtku GARANCIJSKO POVJERENIČNI KREDITI putem e-pošte: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com i njihovog telefonskog broja: +1 (470) 481-0039 koje također možete kontaktirati putem što ima.
  Tada sam kontaktirao tvrtku, nakon nekoliko sati dobio sam odgovor od njih i zamoljen sam da ispunim obrazac za posudbu njihove tvrtke, što sam i učinio, a zatražili su i moju osobnu iskaznicu na provjeru. Dakle, nakon svega dobio sam ugovor o zajmu koji sam potpisao i moj je zajam uspješno prebačen na moj bankovni račun. Nisam mogao vjerovati svojim očima, morao sam kontaktirati svoju banku i potvrđeno je da je na moj račun pripisan iznos od 75.000 eura koji mi je odobren.

  Dakle, koristim ovaj medij da to podijelim jer ne želim da itko bude žrtva internetske prijevare jer sam čuo da na internetu ima puno prijevara s zajmovima.
  Ako vam je potreban kredit, obratite se pouzdanoj kreditnoj tvrtki kao što je GARANCIJSKI POVJERENIČKI KREDITI. Također me slobodno kontaktirajte putem: milkadukic1@gmail.com ako trebate moju pomoć i potvrdu.

 15. Dobar dan prijatelju, želio bih vas upoznati s dobrom tvrtkom za zajmove, gdje sam dobio zajam od 30,000.00 eura kada sam tražio zajam za plaćanje računa i nastavak svog života. Na televiziji sam vidio preporuke da pružaju poslovni zajam, e-mail elenanino0007@gmail.com

 16. želim zahvaliti gospodinu daltonu što mi je dao zajam. nekoliko puta su me prevarili u pokušaju da dobijem zajam. dok nisam mislio na dalton dijamantnih zajmova koji su mi dali zajam u vrijednosti od 43000 za konsolidaciju dugova ako vam treba hitan zajam danas prijavite se putem epošte diamondloans24@yahoo.com whatsapp +16613814014

 17. Tražite li poslovni, poslovni ili osobni zajam? Nudimo sve vrste zajmova uz godišnju kamatnu stopu od 3%, za više informacija pošaljite nam e-poštu s vašim podacima na (midland.credit2@gmail.com).

 18. Pozdrav, ovako sam dobio božićni zajam moje ime je Pohvala. Ovdje sam kako bih opipljivo svjedočio kako sam dobio kredit od 70,000 eura od pouzdane zajmodavke gospođe VLADIMIRA FRANKA od 3% kamate, a ona također daje sve vrste zajmova, poput osobnih, dugotrajnih oročeni zajmovi, poslovni zajmovi i kratkoročni zajmovi itd. Ako ste zainteresirani za zajam, možete je izravno kontaktirati e-poštom na (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) ?

 19. Prijavite se za kredit kod svjetske kreditne tvrtke po kamatnoj stopi od 3%.

  Bez obzira želite li poboljšati svoj životni stil ili imate neočekivane troškove, zajam od svjetske kreditne tvrtke isplativ je način da se to dogodi.

  Svjetska kreditna tvrtka fleksibilna je: možete posuditi do 10 milijuna eura uz odgovarajući rok otplate od 1 do 30 godina. Nudimo sveobuhvatan niz osobnih zajmova, poslovnih zajmova, zajmova za dom i zajmova za konsolidaciju dugova koji se mogu prilagoditi vašim promjenjivim potrebama i okolnostima uz kamatnu stopu od 3%.

  Što dobiješ:
  Neposredan pristup vašem novcu nakon odobrenja
  Konkurentne kamatne stope
  Fleksibilni uvjeti otplate
   mogućnost brže otplate zajma (dodatna plaćanja smanjuju iznos zajma)
   Jednostavno odobrenje ako trebate dodatni novac
   Možete se prijaviti za kredit na svom prikladnom mjestu i u vrijeme

  Kako se prijaviti: Prijavite se za
  zajam je brz i jednostavan! Tvrtke ili pojedinci koji su zainteresirani za zahtjev za zajam od svjetske kreditne tvrtke i trebaju više informacija o tome KAKO SE PRIJAVITI, POŠALJITE E-MAIL na (worldwideloanfirm0@gmail.com) ILI kontaktirajte Camillu Karlsen na whatsApp: +13154076700 za više informacija i usmene brifinge. Uvjeti korištenja primjenjuju se.

  Nancy William.
  Viši menadžer kredita

 20. Tražite li poslovni, trgovački ili osobni zajam? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnim stopama od 3% godišnje, e-poštom nam pošaljite svoje podatke na (midland.credit2@gmail.com) za više informacija.

 21. Bok, Ovo je za obavještavanje javnosti da je gospođa Morgan Suadr, privatna zajmodavka, otvorila financijsku priliku svima koji trebaju bilo kakvu financijsku pomoć. Pružamo zajam s kamatnom stopom od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. kontaktirajte nas danas e-poštom na: (morgansudarloanfirm@gmail.com)

 22. Pozdrav, želim koristiti ovaj medij zahvaljujući Leslie Sweere KREDITIMA, mislio sam da nije bilo legitimnog zajmodavca na mreži sve dok nisam pronašao Leslie SweereLOANS, oni su stvarni i iskreni i bogobojazna kompanija, obećavam kompaniji ako zaista dobijem ovaj kredit od 20.000 dolara od njih, oglašavat ću njihovu dobru volju, molim vas, ne idite i ne kontaktirajte ili idite i upadajte u prevare jer sam nekada bio žrtva, samo Leslie Sweere KREDITI za koje mogu potvrditi da su stvarni, možete joj se danas obratiti putem e-pošte: lesliesweere3@gmail.com Whatsapp: +1 (714) 4970948

 23. Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (muthooth.finance@gmail.com) Call or add us on what’s App +91-7428831

 24. Pozdrav dame i gospodo, trebate li novčanu pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac, a takođe i finansijski savjetnik.

  Da li vam je potreban poslovni zajam, lični zajam, hipoteka ili zajam za dovršetak projekta? ako je vaš odgovor da, preporučiću vam da kontaktirate moju firmu. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija, pišite nam putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: 00447903159998 i u trenutku primite odgovor.

  Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo da ćemo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i kompanijama na najučinkovitiji i najbrži način.

 25. Pozdrav dame i gospodo, trebate li novčanu pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac, a takođe i finansijski savjetnik.

  Da li vam je potreban poslovni zajam, lični zajam, hipoteka ili zajam za dovršetak projekta? ako je vaš odgovor da, preporučiću vam da kontaktirate moju firmu. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija, pišite nam putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: 00447903159998 i u trenutku primite odgovor.

  Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo da ćemo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i kompanijama na najučinkovitiji i najbrži način.

  Evo nekoliko razloga zbog kojih biste nas trebali kontaktirati radi zajma;
  * Pogodnost – Možete se prijaviti za kredit bilo kada i bilo gdje.
  * Fleksibilni iznos – Vi odlučujete koliko želite posuditi.
  * Brzo direktno finansiranje – Primite zajam u roku od 24 sata nakon odobrenja.
  * Fleksibilna kamatna stopa – pristupačna kamatna stopa od 3%.
  * Visoke stope odobrenja
  * Fleksibilna otplata – imate priliku odabrati datum otplate, bilo sedmično, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
  * Jednostavna internetska aplikacija.
  * Personalizovane smernice i stručnost.
  * Nema skrivenih troškova

  Ne gubite priliku zbog nedostatka sredstava. Kontaktirajte moju kompaniju odmah, možemo vam pomoći pri zajmu jer smo pomogli brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili sa finansijskim poteškoćama širom svijeta

  Za više informacija o našoj ponudi zajma, pošaljite nam svoj zahtjev za kredit putem:
  E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Posrednici / savjetnici / brokeri su dobrodošli da dovedu svoje klijente i 100% su zaštićeni. U potpunom povjerenju, radit ćemo zajedno u korist svih uključenih strana.

 26. Ovo je stvarno sjajna vijest i savjetujem svima koji trebaju stvarni zajam da se prijave putem ove e-pošte (christywalton355@gmail.com) whatsapp: +12522852093, sretan sam što sam dobio kredit koji sam zatražio

 27. Moje ime je Patricia Martins, samohrani roditelj, prije nego što mi je suprug umro, ostavio nam je toliko duga, bila sam toliko zbunjena i frustrirana kako da platim ogroman dug. Jednog dana prolazeći kroz internet naišao sam na svjedočenje (Pedra Gonçala) o tome kako mu je GINA MORGAN pomogla sa zajmom. Dakle, prijavio sam se za zajam od 85,000 EUR u trajanju od 5 godina od kompanije putem njene pošte (ginamorganloancompany@gmail.com). obavijestite svijet što je učinio za mene, na moje najveće iznenađenje, za manje od 48 sati moj kredit je odobren uz kamatnu stopu od 2%. Sada sam izmirila dug svog supruga i započela svoj vlastiti život i posao. Upravo sam ispunio svoj zavjet. Dakle, ako želite bilo koju vrstu zajma od najmanje 2%, kontaktirajte GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD na njen e-mail ginamorganloancompany@gmail.com

 28. Richiedi un prestito urgente senza spese di trasferimento bancario o spese di registrazione e spese di documentazione.

  Siamo istituti di credito privati ​​registrati, siamo legittimi e onesti al 100% .. concediamo prestiti a un tasso di interesse molto basso del 2% senza commissioni di registrazione o bonifico bancario per maggiori informazioni o richieste Contattaci oggi tramite e-mail {suntrustfinancialhome@gmail.com} Numero WhatsApp +1 (929) 245-6161

  I SERVIZI DI PRESTITO DISPONIBILI INCLUDONO:
  * Prestiti commerciali.
  *Prestiti personali.
  * Prestiti aziendali.
  * Prestiti per investimenti.
  * Prestiti di sviluppo.
  * Prestiti di acquisizione.
  * Prestiti di costruzione.
  * Prestiti aziendali e molti altri: per ulteriori informazioni e richieste, inviare un’e-mail a (suntrustfinancialhome@gmail.com) Whatsapp + 1 (929) 245-6161

 29. My name is Patricia Martins, a single parent, before my husband died he left us with so much debt, i was so confused and frustrated on how to pay the huge debt. One day I was going through the internet I came across a Testimony by (Pedro Gonçalo) about how GINA MORGAN helped him with a loan. So I applied for a loan of €85,000 EURO with a duration of 5 years from the Company through her mail (ginamorganloancompany@gmail.com) When I was applying for the loan I made a vow to GOD that if I get the loan I will let the world know what he did for me, to my greatest surprise, in less than 48 hours my loan was granted with an interest rate of 2%. Now i have settled my husband’s debt and start up a new life and business of my own. I just fulfilled my vow. So if you want any type of loan for as low as 2% please contact GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD on her e-mail ginamorganloancompany@gmail.com

 30. My name is Valeria Marco from Spain. 6 months ago my business collapse, I had no hope of getting my business alife again. I tried to borrow money from the bank but I did not have enough money in my credit card and no property as collateral to get a loan, then a very close friend of mine Camila Diego, introduced me to a genuine loan lender through the internet called GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. This woman`s loan company was able to give me a loan of €160,000 without any property as collateral or credit card, but she gave it to me on trust. So my friends I said to myself why being selfish, so i decided to share this information with everyone. If you require a loan from a reliable loan lender do contact Gina Morgan through her email: ginamorganloancompany@gmail.com WhatsApp: +393510840300

 31. Jeste li novi u trgovanju dionicama i kriptovalutama i želite biti uspješni u svojoj trgovini ako da, onda potražite pomoć od najprizemnijeg i pouzdanog stručnog trgovca. Već neko vrijeme upravljam računom za trgovanje i mogu s ponosom reći da dobro isplaćujem mjesečno od 5000 USD Molimo odgovorite za više informacija o trgovini Kontaktirajte putem whatsappa +447883246472 e-pošte: tdameritrade077@gmail.com

 32. Fake Driving Licence UK Welcome to Novelty DMV Experts Best Producers of High Undetected Drivers License . We produce two types of documents qualities. 
We have the Real registered Fake birth Drivers License and good quality Fake Driver License will be verify from any other country with no problems involved, meanwhile with the camouflage quality Fake drivers License , non of your biometric details will be under the government system, but it can not be detected as fake with naked eyes, except with the use of machines.
  Visit our website on noveltydmvexperts.com you can contact us via Whatsapp +14088725899 or Wickr ….. Octapustickets for fast response on how it works with your desired type. Thanks and waiting to Hear from you soonense for USA , UK , Canada which is unregistered. How To Get A Fake Drivers License That Works From The DMV . Fake drivers license nsw , How to spot a fake id Australia .With the Drivers License , all your biometric details as given from birth or any of your choice will be registered under the DMV or DVLA database system that can

 33. Pozdrav svima.slušajte moje svjedočanstvo o zajmu. Vidio sam komentare ljudi koji su već dobili zajam iz Direct Credit kredita, a zatim su se odlučili prijaviti prema njihovim preporukama i prije samo nekoliko sati na svom osobnom bankovnom računu potvrdio sam ukupni iznos od 100.000 dolara koji sam tražio. Ovo je stvarno dobra vijest i savjetujem svima kojima je potreban pravi zajam da se prijave putem svoje e-pošte (directcredit967@gmail.com) (broj WhatsApp-a: +27719880109). Sada sam sretan što sam dobio traženi zajam.

 34. PONUDA ZAJMA OD NOVELTY FINANCE“
  Zdravo!!! Trebate li zajam? Ako da, preporučit ću vam da se prijavite za zajam kod Novelty Finance.

  Moje ime je Davina Claire, glavni sam financijski direktor Novelty Finance i možete podnijeti zahtjev za zajam kod moje tvrtke i imati zajam na svom računu u roku od 24 do 48 sati. Primijetio sam da je mnogima tako teško dobiti zajam od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institucija zbog visoke kamatne stope, nedovoljnog kolaterala, omjera duga i prihoda, niske kreditne ocjene ili bilo kojih drugih razloga.

  U NOVELTY FINANCE nudimo rješenja za financiranje. Nudimo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam i mnogi drugi). Nudimo fleksibilne i višestruke mogućnosti zajma, uključujući osigurane i neosigurane zajmove, dugoročne i kratkoročne zajmove koji su prilagođeni vašim financijskim potrebama.

  Za upite/pitanja? – (Pošaljite mail na noveltyfinances@gmail.com ili nazovite / WhatsApp putem: +447915601531)

  Nastojimo posuđivanje učiniti jednostavnim, praktičnim i pristupačnim.

  Naša usluga je vrlo brza, pouzdana i pouzdana, a možete posuditi do 15 milijuna eura uz subvencioniranu kamatnu stopu od 3% godišnje. Mi smo prava tvrtka za kontaktiranje kada vam je hitno potreban zajam.

  Nema više vremena čekanja ili stresnih posjeta banci, naša je usluga dostupna 24 sata dnevno. Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kada i bilo gdje na svom prikladnom mjestu pomoću telefona ili prijenosnog računala, sve što trebate učiniti je kontaktirati nas putem
  E-mail: (noveltyfinances@gmail.com) ILI
  nazovite i pišite nam na WhatsApp putem: +447915601531

  Uvijek smo uzbuđeni što možemo pružiti financijsku podršku.

 35. Sve zahvaljujem Susan James koja mi je pomogla dobiti ovaj zajam. Zauvijek ću vam biti zahvalna gospođo, zauvijek ću svjedočiti o vašem dobrom društvu. Savjetovat ću svakoga kome je potreban zajam da se obrati za pomoć gospođi Susan James. Ovo je njezin izravni e -mail putem: (susanjamesloanfirml07@gmail.com) Ili WhatsApp: +1 (716) 939-9747.

 36. Da li ste biznismen ili žena? Da li su vam potrebna sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa? Da li vam je potreban kredit za plaćanje dugova ili računa ili za početak dobrog posla? Da li vam je potrebna finansijska sredstva za finansiranje vašeg projekta? Nudimo garantovane kreditne usluge u bilo kom iznosu i bilo gde u svetu za (fizička lica, kompanije, agencije za nekretnine i pravna lica) sa maksimalnom kamatnom stopom od 2%. Za registraciju i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću email adresu: (officeloan975@gmail.com)

 37. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/What’s app)

 38. Herkese merhaba, beni Paco kredi şirketine yönlendirdiğiniz için çok teşekkürler çocuklar. 490 kredi notum kötü olduğu için kendisiyle iletişime geçtim ve en kötü zamanımda uygun bir fiyatla kısa sürede düzeltti. Sonunda 25.000 dolarlık bir kredi aldım. Paco kredi şirketinin benim için yaptıklarından dolayı çok mutlu ve müteşekkirim… Borç ve Faturalarınızı ödeyemediğiniz için finansal olarak utanıyor musunuz, Mali Yardım almayı düşünüyor musunuz? Şimdi acele etmeyin ve Garantili ve Teminatlı Kredinizi bugün kapmayın, Paco ile E-posta yoluyla iletişime geçin: pacoloancompany@gmail.com veya +18172866412

 39. Trebate li brzo i bez stresa odobriti osobni ili poslovni zajam? Trebate li hitni zajam od 2% danas? Pišite nam na e-mail (officeloan975@gmail.com)

  Nuđenje zajma je obavezno.

 40. Pozdrav svima, sretan sam danas i ovdje sam da podijelim svoje svjedočanstvo, hvala vam Finance Lending point za kredit koji mi je odobren. Dok sam pokušavao da dobijem zajam, nekoliko puta sam bio zaveden dok me nisu upoznali sa Finance Lending point-om, koji mi je dao zajam od 150.000 dolara za brigu o bolesnom djetetu i nabavku novog stana. Ako vam je potreban pravi zajmodavac danas, kontaktirajte putem e-pošte:(financelendingpoint@gmail.com)
  Whatsapp broj: +306980628246

 41. 1,299 / 5,000
  Translation results
  Ja sam iz Tajlanda i živim u Turskoj. Ovo kratko vrijeme prije odlaska na posao želim preporučiti pravoj osobi od koje možete uzeti kredit. Ovdje ili u bilo kojem dijelu svijeta (Miss Susan James Loan Firm) dobila sam zajam od ove tvrtke i možete joj poslati e-mail o zajmu na e-mail: susanjamesloanfirml07@gmail.com

 42. Na ovom blogu objavljujem ovo nevjerojatno svjedočanstvo o tvrtki g. Paco Loan Company koja mi je pomogla s hitnim iskustvom zajma koje mi je promijenilo cijeli život. Trebao sam novac izravno da platim svoje račune. kad sam na blogu vidio svjedočanstva ljudi koji su dobili zajam. Nema rizika da možete riješiti vašu situaciju, Paco Loan Company je pomogla toliko ljudi u svijetu na takav način uz pomoć zajmova, pa sam srećom čitao o paco kreditnim tvrtkama i vježbanju i kako je to učinilo ljude postati bogat. Kontaktirao sam Whats-app +18172866412 priložen uz svjedočanstvo nekih korisnika i evo me danas, sve zahvaljujući Paco Loan Company diljem svijeta što mi je pomogla s kreditom. Sada su sve moje financijske brige gotove. Sve što trebate učiniti je poslati poruku na navedenu adresu e-pošte: pacoloancompany@gmail.com

 43. Čestná a spolehlivá půjčka do 24 hodin
  Vážná nebankovní půjčka od 40 000 do 45 000 000 Kč, kde není třeba ručit nemovitostí. Je vyžadován pravidelný měsíční příjem a státní občanství České republiky. Osobní přístup ke každé aplikaci. Zaručuji vám rychlá a seriózní jednání. Celá půjčka, i se splácením finančních prostředků, do 24 hodin. Půjčku můžete také použít ke konsolidaci svých závazků. Vysoká propustnost schválených aplikací. Kontaktujte mě prosím: petrahelcova@gmail.com whatsapp +420723691859

 44. Na ovom blogu objavljujem ovo nevjerojatno svjedočanstvo o tvrtki g. Paco Loan Company koja mi je pomogla s hitnim iskustvom zajma koje mi je promijenilo cijeli život. Trebao sam novac izravno da platim svoje račune. kad sam na blogu vidio svjedočanstva ljudi koji su dobili zajam. Nema rizika da možete riješiti vašu situaciju, Paco Loan Company je pomogla toliko ljudi u svijetu na takav način uz pomoć zajmova, pa sam srećom čitao o paco kreditnim tvrtkama i vježbanju i kako je to učinilo ljude postati bogat. Kontaktirao sam Whats-app +18172866412 priložen uz svjedočanstvo nekih korisnika i evo me danas, sve zahvaljujući Paco Loan Company diljem svijeta što mi je pomogla s kreditom. Sada su sve moje financijske brige gotove. Sve što trebate učiniti je poslati poruku na navedenu adresu e-pošte: pacoloancompany@gmail.com..

 45. I am so delighted I found your weblog, I really found you by accident,
  while I was researching on Bing for something else, Regardless I am here now and would just I saw this FAKE UK DRIVING LICENCE THAT WORKS FROM THE DVLA an will like to say thank you. (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent job.

  Y’all don’t forget to join this DVLA EXPERTS TELEGRAM GROUP for more information about new drivers license and updated materials being used along the production process of the DL . You can also take advantage to learn and meet many Experts who will guide you on numerous techniques for anyone who love hacking and don’t know how to go about it .

 46. Trebate li hitan zajam da biste podmirili svoje dugove ili vam je potreban vlasnički zajam za poboljšanje poslovanja? Jesu li vas banke i druge financijske agencije odbile? Trebate li konsolidaciju kredita ili hipoteku? Ne tražite više jer smo tu da sve vaše financijske probleme učinimo prošlošću. Kontaktirajte nas putem e-pošte:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Ovo su hipoteke Ocean Finance. Zainteresiranima nudimo kredite uz razumnu kamatnu stopu od 2%. Raspon se kreće od 5.000,00 eura do maksimalno 100.000.000,00 eura.

 47. Ja sam Becca Nora, htjela bih podijeliti izvanredno svjedočanstvo o tome kako sam dobila 500.000 eura, ZAJAM preko ELENE NINO kreditne investicije i sve vrste. ako ste zainteresirani za kredit kontaktirajte na e-mail: elenanino0007@gmail.com

 48. Moje ime je Ramona Enache, živim u gradu Craiova i moja adresa je ul. Bucovina, br.11, bl. I30, sc.1, Rumunjska. Poslovni sam čovjek i obraćao sam se bankama za pomoć pri kreditu, ali su mi njihovi zahtjevi i zahtjevi bili previsoki pa sam odlučio potražiti na internetu hoću li vidjeti privatnog zajmodavca od kojeg mogu posuditi po niskoj kamatnoj stopi.
  Neka je slava, moj prijatelj koji radi u ribogojilištu koji je  aplicirao za kredit i također dobio  kredit,  upoznao me s pouzdanom tvrtkom u kojoj radi  gospođa Ana Michael voditeljica poslovnice, a ja sam se prijavila za kredit od iznos od  60.000 eura, i tražili su moje vjerodajnice koje sam predao i nakon što su završili s provjerom mojih podataka, kredit mi je odobren i mislio sam da je to šala , ali sam bio zaprepašten kada sam dobio kredit uz nisku kamatu bez kolateralna. Jako sam sretan  što je BOG iskoristio mog prijatelja koji ih je kontaktirao i upoznao me s njima.
  Stoga savjetujem svim ljudima koji žive u Rumunjskoj i drugim zemljama  koji trebaju zajmove u jednu ili drugu svrhu da kontaktiraju gđu. Ana Michael putem e-pošte: (ANAMICHAELGUARANTYTRUSTLOANS@GMAIL.COM)
  Još uvijek me možete kontaktirati ako trebate dodatne informacije putem e-pošte: (RAMONAENACHE954@GMAIL.COM)

 49. Tražite zajam za konsolidaciju duga, neosigurane zajmove, poslovne zajmove, hipotekarne zajmove, zajmove za automobile, studentske zajmove, osobne zajmove, rizični kapital, itd.! Privatni sam zajmodavac, dajem kredite tvrtkama i pojedincima uz niske i razumne kamatne stope od 2%. Pošaljite e-poštu na: christywalton355@gmail.com

 50. #Tražite zajam za konsolidaciju duga, neosigurane zajmove, poslovne zajmove, hipotekarne zajmove, zajmove za automobile, studentske zajmove, osobne zajmove, rizični kapital, itd.! Privatni sam zajmodavac, dajem kredite tvrtkama i pojedincima uz niske i razumne kamatne stope od 2%. Pošaljite e-poštu na: christywalton355@gmail.com

 51. Zdravo, ovo je da obavijestim širu javnost da je posudba iskustva raja, a
  Privatni davalac kredita otvorio je finansijsku priliku svima
  Oni kojima je potrebna bilo kakva finansijska pomoć. 5000 eura za 100,00 eura nas
  Obezbijedite kredite sa kamatom od 2% za pojedince, kompanije i kompanije
  Na jasan i razumljiv način. Kontaktirajte nas danas
  e-mail a (contact@skyexperienceloan.com) ili (skyexperienceloan@gmail.com) Posjetite njihovu web stranicu https://skyexperienceloan.com

 52. Pročitajte moje svedočenje

  Moje ime je Lisa
  . Zivim u Hrvatskoj, drzavljanka sam srbije i danas sam sretna zena i rekla sam sebi da cu svaki zajmodavac koji izbavi moju porodicu iz nase sirote situacije uputiti na njega svaku osobu koja trazi kredit, on dao mi je sreću meni i mojoj porodici, trebao mi je zajam od 60.000 eura da počnem život ispočetka pošto sam samohrana majka sa 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA strahovitog čovjeka zajmodavca koji mi je pomogao sa zajmom od 60.000 eura, on je BOŽI Čovjek, ako ti treba kredit i vratićeš kredit javi mu se reci mu da je to gospođa Katica koja te upućuje na njega. kontaktirajte menadžera SKY Experience zajma Mr.A .S .Austin,
  putem e-pošte: ( contact@skyexperienceloan.com ) ili se prijavite na njihovoj web stranici https://skyexperienceloan.com ( skyexperienceloan@gmail.com)

 53. Ja sam Becca Nora, htjela bih podijeliti izvanredno svjedočanstvo o tome kako sam dobila 500.000 eura, ZAJAM preko ELENE NINO kreditne investicije i sve vrste. ako ste zainteresirani za kredit kontaktirajte na e-mail: elenanino0007@gmail.com

 54. Tražite zajam za konsolidaciju duga, neosigurane zajmove, poslovne zajmove, hipotekarne zajmove, zajmove za automobile, studentske zajmove, osobne zajmove, rizični kapital, itd.! Privatni sam zajmodavac, dajem zajmove tvrtkama i pojedincima uz niske i razumne kamatne stope od 2%. Pošaljite e-poštu na: christywalton355@gmail.com

 55. Želite li posuditi novac? ako da, kontaktirajte nas danas putem e-pošte: (dakany.endre@gmail.com) kaže:

  Želite li posuditi novac? ako da, kontaktirajte nas danas putem e-pošte: (dakany.endre(a)gmail.com)

  Ponuda hitnog zajma.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *