Nastavak programa “Moja prva plata”

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, prema kojoj će taj program biti nastavljen. U prethodnim tekstovima pisali smo šta podrazumeva Program “Moja prva plata” i koji su bili uslovi korišćenja za 2020- u godinu.

Programom „Moja prva plata“ u 2021. godini će biti uključeno 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva i koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Uredbom je, takođe, uvećan iznos za korisnike novog ciklusa Programa. Korisnicima sa srednjim obrazovanjem će biti obezbeđena mesečna naknada u iznosu od 22.000 dinara, a korisnicima sa visokim obrazovanjem naknada u iznosu od 26.000 dinara. 

Razlog za produženje Programa „Moja prva plata“ nalazi se u postignutom uspehu u toku 2020- e godine, kada je koristeći pogodnosti Programa uspelo da se zaposli 8.224 lica. Dodatno, uspešnost je pokazala i anketa sprovedena među mladim osobama koja je pokazala da više od 80% mladih koji su iskoristili pogodnosi Programa odlučilo da ostane kod istog poslodavca nakon isteka programa

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *