NOVO: Prati svoje mesečne poreske obaveze uz aplikaciju Pausal

Nova funkcionalnost u Pausal app! Prati svoje mesečne poreske obaveze u Pausal app, a ako se i desi da zaboraviš – stiže ti podsetnik na mejl.

Sigurno ti je poznato: u gužvi zaboraviš da platiš porez i doprinose na vreme, a nekad se posle i ne sećaš da li si izmirio/la obaveze, pa moraš da kopaš po nalozima. Od sada u Pausal app možeš da obeležiš uplatu i da vodiš evidenciju za svaki mesec pojedinačno. Da vidimo kako.

Kako funkcioniše praćenje mesečnih poreskih obaveza u Pausal app

Nova funkcionalnost je dostupna u delu “Nalozi za prenos”, koja se bira iz glavnog menija.

U ovom delu sada možeš da napraviš naloge za plaćanje poreza i doprinosa za svaki mesec. U slučaju da dođe do promene (na primer prekida ili nastavka poslovanja, zasnivanje ili prekid radnog odnosa) možeš da promeniš nalog za samo jedan ili više određenih meseci.

Napomena: nemoj da te zbuni što smo ti omogućili da za svaki mesec uneseš naloge. Uobičajeno je da kao paušalac u toku kalendarske godine svakog meseca koristiš iste podatke za plaćanje. Ali, ako želiš pauzu u određenim mesecima i zamrzneš svoju agenciju, aplikacija ti omogućava da imaš sačuvane i ove naloge.

Kada napraviš naloge, tvoje obaveze će biti pregledane na ovaj način: Crveni uzvičnik znači da nalog nije izmiren. Kada uneseš datum plaćanja poreza i doprinosa, crveni uzvičnik postaje zeleni „correct“  🙂

Da bi označio/la da su obaveze regulisane, izaberi mesec i unesi datum plaćanja:

Potrebno je samo nekoliko klikova da označiš status obaveza kao “plaćeno”. To uvek možeš uraditi u hodu, s telefona ili tableta, da ne bi morao/la da pamtiš ili proveravaš naknadno.

Ovo je samo jedna opcija koju aplikacija pruža. Ako već vodiš evidenciju na drugi način, nećeš dobijati dodatne notifikacije za ovaj deo, samo ne zaboravi da čekiraš u “Moja agencija” da ne želiš da dobijaš obaveštenja.

Status svojih poreskih obaveza možeš pregledati i na godišnjem nivou, kao Listu plaćanja poreza i doprinosa, koja ti pokazuje tvoje obaveze po mesecima, sa oznakom da li su plaćene i sa datumima plaćanja. Ako želiš ovu listu možeš lako da izvezeš u Excel.

Nekad se može desiti da kao paušalac imaš kamatu na stanju i da se pitaš kako je nastala kad je sve plaćeno na vreme. Uz novu mogućnost koju ti pruža Pausal app možeš imati pregledniju evidenciju plaćanja svojih obaveza i uporediti je sa stanjem Poreske uprave kako bi video/la gde te zadužuju i zbog čega plaćaš kamatu.

Kako da koristiš novu funkcionalnost

Za korišćenje nove funkcionalnosti, bitno je da imaš kreirane naloge u aplikaciji.

Imaš dve opcije:

  • Ako imamo ovlašćenje za preuzimanje tvog poreskog rešenja, unećemo rešenje u aplikaciju i napravićemo naloge do 10. februara 2024. U slučaju da želiš da to uradimo umesto tebe, a nisi nam preneo/la ovlašćenje, pošalji nam imejl na office@pausal.rs. Za aktivne korisnike aplikacije ova usluga je besplatna.
  • Ako preferiraš da samostalno kreiraš naloge, idi na Nalozi za prenos → Upravljaj nalozima i jednostavno popuni prazna polja.

Podsetnici za plaćanje: da ne moraš da pamtiš

Bez obzira na to da li vodiš evidenciju plaćanja mesečnih obaveza u aplikaciji ili ne, Pausal app će ti svakog meseca poslati imejl podsetnik da se bliži rok za plaćanje mesečnih obaveza da ne moraš da misliš i da pamtiš 🙂

Nadamo se da će ti ova nova funkcionalnost olakšati praćenje mesečnih obaveza i omogućiti da većinu stvari vezanih za tvoje poslovanje završiš na jednom mestu, u našoj aplikaciji.

👉Jedva čekamo da pročitamo tvoje utiske. Sve sugestije i probleme možeš da nam prijaviš na office@pausal.rs, a nemamo ništa protiv i da dobijemo koju reč  pohvale 🙂

💜Ako još nisi probao/la Pausal app i ne znaš da li bi ti olakšala poslovanje, napravi nalog i koristi je besplatno prvih 15 dana na moj.pausal.rs.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *