Snimak vebinara i odgovori na pitanja: Korak po korak do uspešnih frilens prijava/ Запись вебинара и ответы на вопросы: Шаг за шагом к успешным декларациям фрилансеров

Rok za plaćanje poreskih obaveza frilensera za prihode ostverene u drugom kvartalu (i za one koji su čekali portal rok za prijavu obaveza iz I kvartala) ističe 31. jula

Tačnije ostalo je još manje od nedelju dana da ispunite vašu poresku obavezu!

Da bismo vam olakšali administrativnu nesigurnost uoči prvog susreta sa portalom, odlučili smo da zajedno prođemo korak po korak kroz proceduru podnošenja poreske prijave za frilensere, a zatim i proceduru registracije na CROSO i overavanja zdravstvene knjižice. 🙂

Tim povodom organizovali smo webinar na temu: “Korak po korak do uspešnih frilens prijava”. Gosti vebinara su bili frilens.pro i NALED koji je predstavio portal Frilenseri preko kojeg se podnosi poreska prijava. Snimak vebinara možete pogledati u nastavku: 

S obzirom da nismo stigli da odgovorimo na sva vaša pitanja na vebinaru, potrudili smo se da odgovore damo u posebnom dokumentu. Na linku možete naći odgovore. 

Ne zaboravite da smo za vas napravili i uputstvo za podnošenje poreske prijave za frilensere i uputstvo za prijavu na CROSO portalu. Ukoliko i dalje imate pitanje, naš tim vas čeka sa spremnim odgovorima na office@pausal.rs

_______________________________________________________________________________________________

Срок оплаты налоговых обязательств фрилансеров за доходы, полученные во втором квартале (и для тех, кто ждал открытия портала для подачи отчетности за первый квартал), истекает 31 июля.

Точнее, осталось менее недели, чтобы выполнить ваш налоговый обязательство!

Чтобы облегчить вам административные неуверенности, мы решили вместе пройти пошагово через процедуру предоставления налоговой отчетности, а затем процедуру регистрации в CROSO и заверения медицинской книжки.

По этому поводу мы организовали вебинар на тему: „Шаг за шагом к успешной регистрации фрилансеров“. Гостями вебинара были frilens.pro и НАЛЕД (Национални асоцијација локалне економије и развоја) которая представила портал „Фриленсеры„, через который подается налоговая декларация. Вы можете посмотреть запись вебинара ниже:

Мы не успели ответить на все ваши вопросы на вебинаре, поэтому мы старались предоставить ответы в отдельном документе. Вы можете найти ответы на все ваши вопросы с вебинара по ссылке.

Если у вас есть вопросы, вы всегда можете написать на office@pausal.rs, где наша команда ждет вас с готовыми ответами.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *