Da li znate ko je dobio prve kredite i podršku od Fonda za razvoj?

Kao što već znamo, zbog krize izazvane pandemijom Covid-19, država je krenula u pomoć privredi. Pored direktnih uplata i odlaganja plaćanja poreskih obaveza država nudi podršku privrednim subjektima i u vidu kredita.

Vlada Republike Srbije, na predlog Ministarstva privrede, usvojila je Program za finansijsku podršku privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva. Pored podrške, osnovni cilj programa jeste i održavanje tekuće likvidnosti u cilju redovnog izmirivanja obaveza prema zaposlenima, partnerima i državi.

Realizacija programa će se vršiti preko Fonda za razvoj Republike Srbije i za sam program je izdvojeno 24 000 000 000 dinara. Njegovo sprovođenje će se vršiti sve dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

Stoga je do sada potrošeno 729 miliona dinara na kredite koji su odobreni za 25 firmi.

Prema podacima Fonda, sva preduzeća dobila su kredite na 24 meseca, sa kamatom od 1%. Koja su to preduzeća možete pogledati ovde.

Pored tih informacija, Fond za razvoj je dao i odgovore na mnoga pitanja u vezi sa kreditima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva. 

Ako imate još nekih nejasnoća, u vezi sa ovim programom, možete ih kontaktirati putem:

  • email-a office@fondzarazvoj.rs 
  • poziva na 011 2620 165 ili 018 4150 200 ; svakog radnog dana od 9h do 14h

One comment

  1. Pročitajte moje svedočenje

    Moje ime je Lisa
    . Zivim u Hrvatskoj, drzavljanka sam srbije i danas sam sretna zena i rekla sam sebi da cu svaki zajmodavac koji izbavi moju porodicu iz nase sirote situacije uputiti na njega svaku osobu koja trazi kredit, on dao mi je sreću meni i mojoj porodici, trebao mi je zajam od 60.000 eura da počnem život ispočetka pošto sam samohrana majka sa 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA strahovitog čovjeka zajmodavca koji mi je pomogao sa zajmom od 60.000 eura, on je BOŽI Čovjek, ako ti treba kredit i vratićeš kredit javi mu se reci mu da je to gospođa Katica koja te upućuje na njega. kontaktirajte menadžera SKY Experience zajma Mr.A .S .Austin,
    putem e-pošte: ( contact@skyexperienceloan.com ) ili se prijavite na njihovoj web stranici https://skyexperienceloan.com ( skyexperienceloan@gmail.com)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *