Dnevni limit na bankomatu za fizička i pravna lica

Sigurno ste se nekada našli u situaciji da se pitate koliki je dnevni limit za podizanje gotovine na bankomatu u vašoj banci. Uradili smo kratko istraživanje o dnevnom limitu za podizanje novca sa bankomata za fizička i pravna lica u bankama u Srbiji. 

Maksimalni dnevni iznos na bankomatu za fizička lica

Najveću količinu novca kao fizičko lice možete podići na bankomatima ProCredit banke i Banke Intesa, koje svojim korisnicima omogućavaju podizanje gotovine do 5000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Većina banaka svojim korisnicima omogućava podizanje gotovine od 50.000- 150.000 RSD. 

Napomena: na tabeli je prikazan ukupan dnevni limit koji možete podići na bankomatu u toku 24h. Na većini bankomata dnevni limit ne možete podići u jednoj transakciji. 

Na primer, bankomat Banke Intesa u jednoj transakciji može isplatiti 40 novčanica. To znači da ukoliko ima dovoljno novčanica od 2000 dinara, u jednoj transakciji možete podići 80.000 dinara. Odnosno, da biste podigli dnevni limit na bankomatima Banke Intesa, neophodno je da izvršite više transakcija. Limit po transakciji imaju i AIK Banka (40.000 RSD), Erste Banka (50.000 RSD) i Raiffaisen Banka (60.000 RSD). 

Takođe, dnevni limiti na bankomatima se mogu razlikovati u odnosu na to koju karticu koristite- Visa, Dina ili Mastercard.

Dnevni limit na bankomatu za pravna lica

Najveću količinu novca kao pravno lice možete podići na bankomatima Erste Banke, koja svojim korisnicima omogućava podizanje 200.000 RSD. Većina banaka pravnim licima omogućava podizanje gotovine na bankomatu od 150.000- 100.000 RSD. 

Bez obzira da li ste fizičko ili pravno lice, banke vam nude opciju da podnesete zahtev kako biste povećali dnevni limit na bankomatu. Postoji opcija da to tražite i prilikom otvaranja računa, kako bi vam se na taj način limitirala kartica. 

Dodatno, treba uzeti u obzir i koliko novca ima u bankomatu, jer vas i to može ograničiti u podizanju maksimalnog dnevnog limita. 
4 comments

    1. Prema informacijama koje smo dobili iz Halk banke limit je 50.000 RSD i za fizička lica i za preduzetnike, osim ako je promenjen u međuvremenu. Za preciznije informacije pozovite call centar Halk banke: 0800-100-111 kako bi proverili limit za vaš račun ili račune.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *