Pausal.rs: Tvoje rešenje za bezbolno ispunjavanje poreskih obaveza

Voliš kad neko preuzme odgovornost ili odradi posao za tebe? U nastavku ćeš videti na koji način je pausal.rs aplikacija tvoj najbolji saveznik za vođenje paušalne agencije i kako te ona usmerava da na ispravan način posluješ. Hajmo redom, korak po korak.

Počnimo od najbitnijeg – Zarade ?

Kažeš legle su ti pare od pružene usluge. Odlično! Znaš da kao paušalac ne moraš da pravdaš nikome svoju zaradu, ali moraš da je evidentiraš izdavanjem fakture.

  • Fakture – domaće/strane

Pomoću pausal.rs aplikacije možeš da izdaš fakturu očas posla. Sve što treba jeste da pratiš naznačena polja i unosiš podatke. Prvo izaberi da li želiš da izdaš domaću ili stranu fakturu. Nakon toga potrebno je da sačuvaš podatke svog komitenta (klijenta). Aplikacija pamti ove podatke, i kada ih jednom sačuvaš, više ne moraš da brineš o tome 🙂 

Aplikacija je kreirana u skladu sa zakonskim propisima i ne dozvoljava ti da pogrešiš. Ako ne popuniš neko obavezno polje – prosto je: nećeš moći da izdaš fakturu. 

Ako ti je komitent strano lice – U redu, procedura je ista, u par klikova faktura je već u drugoj državi. ? Procedura je jednostavna- u aplikaciji dobijaš instrukcije za plaćanje, popuniš IBAN i SWIFT i nakon toga izdaješ fakturu. 

Ako negde pogrešiš – Sve se da ispraviti. Storniraj, obriši, menjaj – samo izaberi alatku koja ti je u tom trenutku potrebna. 

  • Avansne fakture

Unapred primljene uplate su prava poslastica, zar ne? Nego, briga oko njihove evidencije može biti izazovna. Srećom, tu je pausal.rs! S nama, lako možeš kreirati avansne fakture, kako domaće, tako i ino varijante, i to nije kraj. Možeš ih lako poslati putem sistema eFaktura, a kad je posao konačno završen, možeš ih povezati sa fakturom. 

  • eFakture

Ako si među onima koji su „uhvaćeni“ u mrežu obaveznih eFaktura, ne brini, jer Pausal.rs donosi rešenje koje će ti olakšati život! S nama, jednostavno se poveži sa portalom eFaktura, a svaka faktura koju izdaš u Pausal aplikaciji može odmah da se šalje i na sistem eFaktura.

  • KPO knjiga 

Kao paušalac imaš obavezu da vodiš KPO knjigu – knjigu prihoda paušalno oporezivih obveznika. Ona služi za praćenje prometa, odnosno evidenciju celokupno ostvarenih prihoda. 

Pausal.rs ti omogućava da dok izdaješ fakture one se same slažu u KPO knjizi. 

Ne radiš ništa dodatno, izdaješ fakture dok se KPO knjiga sama kreira. U svakom trenutku imaš dostupnu KPO knjigu koju možeš preuzeti u pdf formatu.

  • Limiti

Dva najvažnija limita za tebe kao paušalca su limit od 6 miliona dinara u kalendarskoj godini i limit od 8 miliona dinara za 365 dana u kontinuitetu. Više o limitima pročitaj u našem tekstu. Pausal.rs ti omogućava da u svakom trenutku vidiš koliko ti je ostalo do “probijanja” limita, i olakšava ti poslovanje u zakonski postavljenim okvirima.

  • Online plaćanje poreza i drugih obaveza

Opet neki redovi, beskrajno čekanje dok se napolju smenjuju godišnja doba. ? 

Uz pausal.rs nećeš imati ove probleme, jer će tvoje plaćanje biti na klik, preko QR koda – bez obzira da li je u pitanju plaćanje poreza i doprinosa, eko taksa, računa za telefon, struju itd… 

Pausal prati tvoje stanje. Kreiramo naloge za plaćanje poreza i doprinosa i generišemo ih u tvojoj fioci “Nalozi za prenos” na aplikaciji. Pokupi ih, skreniraj, odštampaj – kako god. Sve što je na tebi je da izvšiš uplatu svojih obaveza.

  • Izveštaj

Pretvorili smo dosadne brojke u pravu poslovnu čaroliju! Izveštaji iz pausal.rs ti omogućavaju da imaš uvid u ukupne prihode, ukupne prihode od svakog pojedinačnog klijenta, kao i da razotkriješ koji su tvoji najvažniji klijenti u odnosu na ostvarenu zaradu. 

Funkcionalnost izveštaja ti omogućava da imaš dublji uvid u poslovanje i pomaže ti da doneseš pametne odluke. 

  • Redovno obaveštavanje o obavezama

Nije da iskače iz frižidera, ali pausal.rs i tu pomaže. ?

Obaveštava te o rokovima, limitima, isteku zdravstvene kartice. Podseća te na sve obaveze i rokove koje je potrebno da pratiš i tako ti omogućava da budeš u toku sa svojim obavezama.

  • Podrška ?

U životu svakoga od nas, podrška igra ključnu ulogu – i možda zvuči kao već viđeno, ali istinito je. I baš kao što pausal.rs brine o tvojim poslovnim potrebama, tu je i naš neustrašivi support tim, spreman da ti pruži besplatnu podršku. Bez obzira na to koliko pitanja imaš u vezi poslovanja, naš tim će ti pružiti odgovore i rastumačiti sve nedoumice. 

I za kraj – prvih 15 dana korišćenja aplikacije su potpuno besplatni! Zato ne čekaj, već kreni odmah ka moj.pausal.rs i registruj se!

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *