Prijave za novčanu pomoć za novi model fiskalizacije

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za prijavljivanje za finansijsku podršku novom modelu fiskalizacije. Prijave se podnose elektronski, putem portala ePorezi od 15.10.2021. do 31.01.2022. godine.

Na osnovu Uredbe, postojeći obveznici fiskalizacije dobiće po 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju. Novi obveznici fiskalizacije moći će da ostvare pomoć od 100 evra za svaki prijavljeni prostor i 100 evra za jedan elektronski fiskalni uređaj. Za obveznike koji nisu u sistemu PDV-a, ovaj iznos će biti uvećan za 20%.

Prijava se može izvršiti samo jednom, a pre apliciranja potrebno je izvršiti prijavu prodajnih mesta, takođe putem portala ePorezi. Na osnovu prijave prodajnih mesta dobija se jedinstvena oznaka poslovnih prostora, koja je neophodna za ostvarivanje pomoći.

Pravo da apliciraju za program imaju obveznici registrovani zaključno sa 29.10.2021. godine. Obveznici kojima je privremeno oduzet PIB, kao i korisnici javnih sredstava nemaju pravo na korišćenje finansijske podrške.

Ukoliko ispunjavate uslove, pogledajte uputstvo za prijavu.

Pravni subjekti koji ostvare pravo na pomoć imaju rok od 6 meseci od početka primene Zakona o fiskalizaciji (tačnije do 01.05.20222. godine) počnu da evidentiraju promet na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja. U suprotnom gube pravo na pomoć i u obavezi su da vrate uplaćen novac sa kamatom.

Sva neutrošena sredstva biće vraćena u budžet do 30.04.2022. godine.

Pročitajte više:
Nov zakon o fiskalizaciji

2 comments

 1. Zdravo!

  Možete li mi reći da li je potrebno da se prijavim za subvenciju za fiskalni uređaj ukoliko neću fizički štampati račune, već ću ih slati putem mejla ( celo poslovanje se odvija online)?

  Takođe me buni stavka “ prijavljeni prostor“, da li se tu misli na stan iz kog radim? Dakle, sve obavljam online i ne živim na adresi na kojoj je firma prijavljena, radi se o šifri 8559. Hvala!

 2. Pročitajte moje svedočenje

  Moje ime je Lisa
  . Zivim u Hrvatskoj, drzavljanka sam srbije i danas sam sretna zena i rekla sam sebi da cu svaki zajmodavac koji izbavi moju porodicu iz nase sirote situacije uputiti na njega svaku osobu koja trazi kredit, on dao mi je sreću meni i mojoj porodici, trebao mi je zajam od 60.000 eura da počnem život ispočetka pošto sam samohrana majka sa 3 djece upoznala sam ovog poštenog i BOGA strahovitog čovjeka zajmodavca koji mi je pomogao sa zajmom od 60.000 eura, on je BOŽI Čovjek, ako ti treba kredit i vratićeš kredit javi mu se reci mu da je to gospođa Katica koja te upućuje na njega. kontaktirajte menadžera SKY Experience zajma Mr.A .S .Austin,
  putem e-pošte: ( contact@skyexperienceloan.com ) ili se prijavite na njihovoj web stranici https://skyexperienceloan.com ( skyexperienceloan@gmail.com)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *