Zahtev za paušalno oporezivanje

Zahtev za paušalno oporezivanje podnosi se do 02.11.2020. godine. Prema Uredbi o paušalnom oporezivaju koja je na snazi od početka ove godine, rok za podnošenje zahteva pomeren se sa kraja novembra, na kraj oktobra. S obzirom da je 31.10. subota, rok se pomera na prvi radni dan.

O ovome, načinu obračuna i kalkulatoru poreskog rešenja smo pisali nakon usvajanja Uredbe.

Ko podnosi zahtev za paušalno oporezivanje?

Ovaj zahtev podnose preduzetnici knjigaši koji od naredne godine žele da budu paušalci. Mogu ga podneti ukoliko ispunjavaju uslove za paušalno oporezivanje (član 40. Zakona ):

 • Ako obavlja delatnost koja je paušalno oporeziva prema Uredbi. Paušalno oporezivanje ne priznaje se za delatnosti reklamiranja i istraživanja tržišta, trgovine, finansijskog posredovanja i aktivnosti u vezi s nekretninama
 • Ako je ostvaren promet do 6.000.000 dinara
 • Ako nije obveznik PDV-a.
 • Ako u delatnost ne ulažu druga lica

Preduzetnici koji su već paušalci, ovaj zahtev ne podnose.

Kako se podnosi zahtev?

Zahtev se podnosi elektronski, putem portala ePorezi, što znači da ga možete podneti sami (ukoliko imate elektronski potpis) ili lice koje ste ovlastili za upotrebu elektronskih servisa.

Kada se prijavite na portal, izaberite Zahtev koji se nalazi na dnu liste.

Izbor prijave – Zahtev za paušalno oporezivanje

U zahtevu popunjavate:

 • Godina za koju se ponosi zahtev – obratite pažnju, ovde će automatski biti upisana 2020. Potrebno je da upišete 2021. jer se zahteva da od naredne godine budete paušalac
 • Način obavljanja delatnosti – osnovna delatnost, iz radnog odnosa ili penzioner
 • Vrsta zahteva – Zahtev za novoosnovanog obveznika ili zahtev za promenu načina oporezivanja. Ukoliko ste knjigaš birate drugu opciju.
Podaci o zahtevu

Ostali podaci biće automatski popunjeni. Nakon što podnesete prijavu, moći ćete da preuzmete obaveštenje, odnosno potvrdu da je prijava podneta.

11 comments

 1. Imam par pitanja:
  -Da bi pausalac podneo prijavu za oporezivanje potrebno je samo elektronski da popuni polja koja ste naveli, ne treba neki izvestaj iz banke podneti, ne mora licno ici u poresku?
  -Razumela sam da u KPO knjigu unosim samo prihode a ne i rashode. A da li medju prihodima unosim i ono sto sam uplacivala kao pozajmicu osnivaca ili samo prihode od prodatih proizvoda/usluga?
  -Da li KPO knjiga mora biti overena bas u opstini na koju je registrovana agencija ili moze biti overena u bilo kojoj poreskoj upravi? I isto pitanje za Eko taksu.

  Hvala unapred.

 2. Postovana Sonja,

  U jednom od ranijih komentara naveli ste da se u limit ne računa dodatno devizni priliv. Jel mi mozete nesto vise reci o tome?
  Da li to znaci da kada racunam promet od 6 miliona ne moram da racunam ono sto je leglo istoj firmi na devizni racun za usluge za koje smo izdali prethodno fakture u evrima?

  Hvala,

  Iva

 3. Zajam Jose Luis, Dajemo gotovinske zajmove u iznosu od 5000 € do 50000 € i mi
  također financiraju projekte od 50000 do 300.000 eura po godišnjoj stopi
  2% za bilo koju osobu ili tvrtku koja treba zajam. novac za upoznavanje nekih od
  njihove potrebe.
  Ako trebate pomoć, recite nam koliko vam treba i željeno
  rok otplate. Brzi kredit i beskrajni stres prilikom plaćanja.
  Telefonski broj: +13075431042

 4. Zajam Jose Luis, Dajemo gotovinske zajmove u iznosu od 5000 € do 50000 € i mi
  također financiraju projekte od 50000 do 300.000 eura po godišnjoj stopi
  2% za bilo koju osobu ili tvrtku koja treba zajam. novac za upoznavanje nekih od
  njihove potrebe.
  Ako trebate pomoć, recite nam koliko vam treba i željeno
  rok otplate. Brzi kredit i beskrajni stres prilikom plaćanja.
  Telefonski broj: +13075431042
  ………………

 5. Pročitajte moje svjedočenje
  Zovem se Tomislav Gordić. Majka mi je rekla da ide na mrežu i naišla je na publikaciju JOSE LUIS Loan koja kaže da njezino zajmodavce daje široj javnosti zajam po vrlo niskoj kamatnoj stopi. Stoga sam kontaktirao tvrtku putem njene e-adrese: (joseluisloans@gmail.co
  koja je na postu koji je vidjela moja majka i tražila sam zajam od 12.000 eura na rok od 2 godine. Tvrtka mi je odgovorila i poslala mi sve uvjete svoje tvrtke koje sam pročitao i složio sam se s njima. Nakon odobravanja zahtjeva za zajam, primio sam obavijest od svoje banke da je moj bankovni račun, za koji sam izjavio da je plaćen, iznosio 12.000 eura. Otplatu zajma završio sam u studenom, a zatim sam odlučio tražiti iznos od 32.000 eura za pokretanje vlastitog posla, koji sam nakon istih postupaka dobio na svoj bankovni račun
  Stoga bih iskoristio ovu priliku i poslao poruku svima koji traže pouzdanog privatnog zajmodavca na Internetu da bi se prijavili za zajam Jose Luisa putem e-pošte: (joseluisloans@gmail.com)
  Također me možete kontaktirati ako trebate moju pomoć ili me želite pitati kako sam dobio kredit. Evo moje e-pošte: [mairaivo250@gmail.com] llll

 6. Postovana,
  iz poreske uprave sam danas dobio novu informaciju da vise nije moguce samoinicijativno preci sa pausala u knjigase i obratno. Da li i vi imate takve informacija?

 7. Pozdrav, ovako sam dobio božićni zajam moje ime je Pohvala. Ovdje sam kako bih opipljivo svjedočio kako sam dobio kredit od 70,000 eura od pouzdane zajmodavke gospođe VLADIMIRA FRANKA od 3% kamate, a ona također daje sve vrste zajmova, poput osobnih, dugotrajnih oročeni zajmovi, poslovni zajmovi i kratkoročni zajmovi itd. Ako ste zainteresirani za zajam, možete je izravno kontaktirati e-poštom na (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

 8. Bok, Ovo je za obavještavanje javnosti da je gospođa Morgan Suadr, privatna zajmodavka, otvorila financijsku priliku svima koji trebaju bilo kakvu financijsku pomoć. Pružamo zajam s kamatnom stopom od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. kontaktirajte nas danas e-poštom na: (morgansudarloanfirm@gmail.com)

 9. NUDIMO HITNE KREDITE OD 15000 € DO 72000 $ BILO KOJI IZBOR I 2-4
  SATI USLUGA USPJEŠNA TRANSAKCIJA S 2% KAMATNIH STOPA ZA POSLOVANJE
  I PRIVATNO
  SVRHA SADA PRIJAVITI SE SA PORUKOM E-POŠTE NA:
  philipmorganloanservice00@gmail.com

  POPUNITE I VRATITE

  Ime:
  Iznos pozajmice :
  Trajanje:
  Spol:
  Zemlja:
  Cilj:
  Broj mobitela:

  VAŠ ODGOVOR JE ODMAH POTREBAN

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *